Friss időjárásjelentés

Hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Bizonyosan sokan észrevehették hogy igen egyhangúvá, unalmassá vált Békés, Csongrád megye időjárása az elmúlt napokban, ami egy hidegpárna jelenségnek tudható be, és mely egyben veszélyes útviszonyokat teremt minden nap, hidegfront közeleg, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a napokban.

Sokan sokszor összekapcsolják a hidegfront fogalmát a lehűléssel a hideg szó miatt, és azonban ez a front pontosan néhány fokos enyhülést hoz térségünkbe némi csapadékkal, ami nem mondható jelentősnek.

A mögöttünk álló kedd éjszaka is közlekedési szempontból igen veszélyesnek bizonyult, Békés, Csongrád megye szerte utakon, járdákon komoly útlefagyások képződtek, amely mellé sűrű ködmezők is társultak, ködszitálás is tapasztalható volt, és igen csúszóssá váltak az utak, -5 fokra ébredhettünk.

Sajnos szerdai napunk az egész szerdai napunk a fagy s a köd jegyében telik, ebben változás nem várható azonban szombaton egy hidegfront érkezik hazánkba, mely Békés, és Csongrád megyét is érinteni fogja, s bizonyosan most mindenki arra gondol, ha hidegfront jön, akkor az csapadékkal, ami akár hó is lehet.

A front pályája igen északi, tehát inkább az ország középső, és északkeleti tájain okozhat említésre méltó csapadékot, mely vegyes halmazállapotú lesz a fronttal enyhébb légtömegek érkeznek, de ennek ellenére az Északi-középhegységben havazás várható.

A napi maximum hőmérsékletek a nappali órákban fagypont körül alakulnak egészen szombatig, bizony éjszakánként továbbra is jelentősebb fagyok várhatóak, ónos szitálással, így óvatosan az utakon, előzzük meg a baleseteket.

A köd is hűséges társunk lesz, így 3-4 napig nem számíthatunk tartósabb napsütéssel Békés, és Csongrád megye tájain, és egyébként már nagyon régen fordult elő, hogy január közepéig nem esett jelentősebb hó, de ami késik nem múlik, bőven van még időjárásunknak bepótolni az elmaradt telet.

Hétvégén jelentősebb felmelegedés várható, nappalonként akár 5 fokot is mérhetünk, így ha a hidegfront okoz is kisebb havazást, nappal bizonyosan elolvad majd, veszélyes útviszonyokat hagyva maga mögött, s hiszen az éjszaki fagyok tűnnek el.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.