Friss időjárásjelentés

Hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

A mögöttünk álló napokban már viszonylag nyugodt időjárásban lehetett része Békés és Csongrád megye lakóinak, ha a mögöttünk álló hetet vesszük lapul, egy hidegfront közeleg lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Szerdán reggel 1-2 mm csapadék hullott térségünkben, majd ezután tisztulni kezdett az égbolt s 14 fokon tetőztek a hőmérsékletek, egy melegfrontnak volt ez köszönhető.

A csütörtöki napon rekordot dönthetünk, s legalábbis ezt az évet tekintve, a délnyugati légmozgás sokkal enyhébb légtömegeket sodor térségünkbe, így csütörtökön 20 fokot felett tetőznek a hőmérsékletek, s így ez lehet az idei év eddigi legmelegebb napja.

A tavaszias időjárást csak rövid ideig élvezhetjük mert pénteken egy hidegfront érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, közel 10 fokos lehűléssel kell szembesülnünk, azonban jelentős csapadék nem várható, az addigi délnyugati légmozgást csütörtök éjszak már északnyugati váltja.

Így pénteken már a felhőké, és a kisebb esőké a főszerep, s de 3 mm-t meghaladó csapadéknál többre ne számoljunk, igen gyenge hidegfront ez, inkább a hirtelen lehűlés lesz jobban észlelhető.

A hidegfront csütörtök este már elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, lassan tisztulni kezd már az égbolt, így hétvégén egyre több napsütés várható, azonban jelentős felmelegedés nem.

Szombaton este az északnyugati légmozgást már északkeleti váltja, a szél jelentősen megerősödik, sajnos ismét hidegebb légtömegek érkeznek, így ennek köszönhetően vasárnap, és hétfőn a reggeli órákban fagy várható talaj mentén, és vasárnap hajnalban az erős szél miatt hőérzetünk fagypont alatt alakul majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.