Friss időjárásjelentés

Hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé.

- Hirdetés

Vasárnap hajnalban egy igen intenzív csapadékzóna vonult át Békés s Csongrád megye északi tájain, s nagy volt a csapadékszórás, hiszen megyéink, középső tájain mindössze 1-2 mm eső hullott, délen pedig semmi, míg az északi részeken 10 mm is lehullott.

Egyre nagyobb, és globális gondokat okoz a közel 2 hónapja tartó aszály, az már bizony nem kétséges, hogy az boltokban alaposan megérezzük majd a hatását akár jelentősen drágulhatnak ősztől az élelmiszerek árai.

A hűvös, 16-17 fokos vasárnapot követően dinamikus felmelegedés kezdődött Békés, és Csongrád megye térségében, hétfőn délután már Békés megyében 26 fokot is mutattak a hőmérők, ezeket a 10 fokos hőingadozásokat az emberi szervezet igen nehezen viseli.

Enyhe lesz a hétfő éjszaka, 10 fokra ébredhetünk majd, és mérsékelt szél jellemzi majd tájainkat, azonban kedden, a délutáni órákban egy-egy zápor már előfordulhat.

Maga a hidegfront szerdán érkezik, csapadék is társul hozzá, a lehulló eső mennyisége előreláthatólag nem haladja meg az 5 mm-t Békés, Csongrád megye térségében.

Csütörtöktől erősen szeles időjárással számolhatunk s néhány fokot visszahűl a levegő, így hőérzetünk nem lesz komfortos, 20 fok várható a csütörtöki napon.

Sajnos a folytatás sem túl biztató aszály szempontjából több mint 120 mm eső hiányzik a talajból, amihez legalább 3-4 mediterrán ciklon kellene, de erre esély sincsen.

Szombaton egy újabb front érkezése várható s azonban sajnos az sem fogja megváltani a világot, a pollenkoncentráció az egekbe szökik így az allergiásokra kellemetlen napok várnak, s a frontérzékenyekre is, még ha sok csapadék nem is várható Békés, Csongrád megye térségében.

Az előttünk álló időszakban 30 fok közeli értékekkel már nem kell számolnunk a héten szinte minden nap 22-24 fok közötti hőmérsékletekkel, enyhe éjszakákkal számoljunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.