Friss időjárásjelentés

Hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

A mögöttünk álló hétvégén, ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a nyár Békés, Csongrád megye szerte 33-34 fokon tetőztek a hőmérsékletek, már strandidő volt, kedden hidegfront érkezik, lássuk, hogy milyen időjárás várható  a folytatásban.

Az előttünk álló hétfői, valamint keddi napon tetőzik a kánikula, Békés, és Csongrád megye szerte bőven 35 fok felett tetőznek a hőmérsékletek azonban a kánikula uralma nem tart majd sokáig, s egy hidegfront várható a keddi napon, mely már súrolja Békés, és Csongrád megye térségét is, de a Dunántúl térségében keményebb hatást fejt majd ki, ott jelentősebb lehűlés, s erős szél várható, és akár hevesebb zivatarok is érkezhetnek a a Dunántúl térségébe.

Ezt a hidegfrontot ugyan nem nekünk “címezték”, Békés, és Csongrád megye térségét csak súrolja majd, azonban a kedd délutáni, kora esti órákban térségünkben is kialakulhatnak hevesebb zivatarok, s sajnos egy-egy zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél, felhőszakadás kisebb körzetekben jégeső sem kizárt, szóval a kedd délutáni, esti órákban óvatosan közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

A szerdai napon megélénkül az északkeleti légmozgás, és egy anticiklon épül ki Békés, s Csongrád megye térsége felett, újabb hőhullámtól nem kell ugyan tartanunk, de csütörtökön már  30-32 fokot mérhetünk.

Mozgalmas hét áll előttünk időjárási szempontból, mert hétvégén már egy jóval markánsabb, és erősebb hidegfront érheti el hazánk, s ezzel együtt Békés, s Csongrád megye térségét, közel 8-10 fokos lehűléssel számolhatunk a hét utolsó napján, és említésre méltó csapadék jelei mutatkoznak, az járt jól aki a nem a most következő hétvégét választotta nyaralás szempontjából.

A hétfői, valamint keddi napon nem ajánlatos a  napozás, igen erős lesz az UV sugárzás, ilyenkor akár 20 perc is elég, hogy csúnyán leégjünk a napon, s ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, ez nagyon fontos, mert igen kellemetlenné teheti a nyaralást.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.