Friss időjárásjelentés

Hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés
0 Shares

Igazán tavaszias, kirándulásra alkalmas hétvégén vagyunk túl ahogyan az várható volt, sem csapadék, sem említésre légmozgás nem volt tapasztalható, reggelenként gyengén fagyott, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A kedd éjszakai órákban már egy kisebb, de jelentéktelen csapadékzóna éri el Békés és Csongrád megye térségét, de említésre méltó esővel továbbra sem számolhatunk, és ez mezőgazdasági szempontból óriási baj, mert már így is veszélyben az őszi vetés, hiszen Békés, és Csongrád megye térségében jelentős mennyiségű csapadék az elmúlt 1 hónap folyamán nem hullott.

A tartós szárazság miatt sajnos újabb drágulásokra számíthatunk a boltokban, és még a piacokon is egyaránt, a tápboltok sem maradnak ki, és bizony igen gyér lesz a termés is főleg búzából, ami sok élelmiszer alapanyaga, a magas benzinárak tovább növelhetik még majd a várható drágulást.

Az előttünk álló napokban állandósulni látszik a déli légmozgás, így keddtől búcsúzunk az éjszakai fagyoktól, de a téltől még nem, a tél meg nagy meglepetéseket okozhat.

A melegedésnek köszönhetően kedden már akár 14 fokot is mérhetünk, így folytatódik  a korai tavaszias időjárás, s ami a gyümölcsfákra veszélyes lehet, lefagyhatnak a rügyek mert bizony ez már lassan minden évben megismétlődik, hogy elfagynak a barackfák.

Csütörtökön egy hidegfront érinti Békés, és Csongrád megye térségét, ebből a frontból 3-4 mm csapadék várható ami édes kevés a boldogsághoz, rendkívül vízhiányosak már a földek, s ilyen jelentéktelen mennyiségű csapadékot okozó frontok nem sokat fognak segíteni az elképesztő mértékű aszályos helyzeten.

A front péntekre távozik Békés és Csongrád megye térségéből, az addigi déli légmozgás északnyugatiba módosul s lehűlés kezdődik, és hétvégére már sajnos az éjszakai fagyok is, ezért korai az öröm, a télnek még bőven van ereje.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares