Friss időjárásjelentés

Hidegfront zúdul Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Sajnos a szép időjárás sem maradhat örökké, Békés, és Csongrád megye szerte időjárásunk már ősziessé válik, a folyamat igen gyorsan végbemegy majd, egy érkező hidegfrontnak köszönhetően, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A várakozásoknak megfelelően ködös és egyben igen csípős reggelre ébredhettek Békés, Csongrád megye lakói, 5 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, az eddigi déli légmozgás már északiba módosult, és a Dunántúl térségét már elérte a front felhőzete, s csapadékzónája is, megkezdődött a hideg légtömegek beáramlása.

Jól jelzi a front erejét, hogy most még Békés megyében 20, Sopron térségében már csak 10 fok van, igen erős lehűlésről beszélhetünk, ami bizony megviseli az emberi szervezetet, nem csak a frontérzékenyekét.

A hidegfront hétfő éjszaka éri el Békés, és Csongrád megye térségét, szakaszos eső tapasztalható majd, s kedden már egyre több helyen csapadékhullással, és majd igen erős lehűléssel számolhatunk, a hétfői 20 fokhoz képest kedden már csak 14, szerdán pedig már csak 10-12 fokot mérhetünk majd.

A lehűlés mellett jelentősen feltámad, megerősödik az északkeleti légmozgás, és ez tovább rombolja majd hőérzetünket, tehát pillanatok alatt a késő nyárból az ősz közepébe csöppenünk.

A hidegfront szerda délutánra elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, és mérséklődik az északkeleti légmozgás, csütörtök hajnalra pedig kitisztul az égbolt, ez pedig kedvező feltételeket teremt majd ahhoz, hogy az idei évben először fagyos reggelre ébredhessünk.

A pénteki napon napsütésben gazdag, de igen hideg időjárás várható, lesznek ugyan felhőátvonulások de csapadékkal nem kell számolnunk a hét utolsó munkanapján, szombaton hajnalban ismét fagyni fog.

Péntek este egy melegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, felmelegedés kezdődik, viszont a melegfronttal csapadék érkezik, így a hétvégén ismét számolnunk kell záporok kialakulásával, azonban jelentős mennyiségű csapadék akkor sem várható, ami nagy baj, hiszen az aszály így csak fokozódik.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.