LEGFRISSEBB CIKKEK

Támogatás a madárinfluenza károsultjainak

Agrárpénzek 2018. július 19., csütörtök • 11:58 Támogatás a madárinfluenza károsultjainak A víziszárnyasvágási tevékenységet végző vállalkozások augusztus 1. – szeptember 17. közötti időszakban nyújthatják be a pályázatokat. Vissza nem térítendő állami támogatást igényelhet az a víziszárnyasvágási tevékenységet végző részleggel rendelkező feldolgozó vállalkozás, aki megfelel a víziszárnyas-feldolgozói termékpályát érintő madárinfluenza miatti veszteségek ellentételezéséhez nyújtott támogatás feltételeiről szóló 16/2018. (VII. 12.) AM rendeletben meghatározott követelményeknek - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A támogatás a tárgyidőszakban fellépő víziszárnyas-alapanyag hiányából fakadó többletköltségek kompenzálására szolgál, melynek mértéke a rendelet 1. számú melléklete szerinti bruttó működési eredmény tárgyidőszakban megvalósuló csökkenés mértékének legfeljebb 50%-a. A támogatási kérelmet a 37/2018. (VII.17.) Kincstári közlemény 1. számú melléklete szer..

Ez a pályázat segíthet a termelési nehézségeken

Agrárpénzek 2018. július 19., csütörtök • 11:13 Ez a pályázat segíthet a termelési nehézségeken A pályázatokat július 31-ig lehet beadni. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javasolja megfontolni a kedvezőtlenebb adottságú területek további hasznosíthatóságának módját, melyet váltás esetén támogatással megoldhatnak. Továbbá támogatással megvalósíthatja agrár-környezetvédelmi zöldugar/méhlegelő szegélyre vonatkozó vállalását, amelyet utána csak 3 évig kell fenntartania - adta hírül a szervezet. Kedvezőtlenebb adottságú területek kaphatnak támogatást - fotó: Pixabay Az Élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások (NTB) című pályázati lehetőség, elektronikus úton 2018. július 31-ig nyitott. A támogatás megszerzésével vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a gazdálkodók az alábbi feltételek alapján: tartós zöldugar, gyeptelepítés vagy méhlegelő létesítése szántóterületeken – 400 euro/ha; sövény telepítése mezőgazdasági táblák szegélyein – 400 euro/100 m. A bírálat során ..

90 ezer mázsa szőlő felvásárlása is lehetséges

Kertészet 2018. július 19., csütörtök • 10:30 90 ezer mázsa szőlő felvásárlása is lehetséges Több mint 1000 Tokaj-hegyaljai kistermelő kap felkérést a napokban. A Grand Tokaj Zrt. Tokaj-Hegyalja legnagyobb felvásárlójaként és borászataként a korábbi évekhez hasonlóan különféle minőségi és terméskategóriában több mint 1000 helyi kistermelővel megkezdi a szerződéskötést a szőlő felvásárlására - olvasható a vállalat közleményében. Közel 90 ezer mázsa szőlő felvásárlása is lehetséges a legnagyobb tokaji borászatnál - fotó: Grand Tokaj A korábban Tokaj Kereskedőház néven ismert nemzeti tulajdonban lévő vállalat, a Grand Tokaj Zrt. 2013-ban hirdette meg minőségi megújulási programját, amelynek eredménye minden borkategóriában érezhető. A rangos hazai és nemzetközi borversenyek díjainak elnyeréséhez elengedhetetlen a minőségi szőlő tudatos és ellenőrzött felvásárlása, amelyhez a szerződéskötést most kezdi meg a Grand Tokaj, számos helyi család biztos megélhetését segítve. Több mint 1000 ..

Horoszkóp csütörtökre mindenkinek! Ez lesz a te napod?

Csütörtök van, de ugye nem mondasz csütörtököt? A viszonylag nyugodt szerdai nap után egy kifejezetten pörgős, eseménydús csütörtök jöhet, lássuk, mit ígér horoszkópod a...

Ellepik az eget a felhők

Aktuális 2018. július 19., csütörtök • 07:30 Ellepik az eget a felhők Változatlanul marad a felhős, szeles idő. Erősen felhős lesz az ég, de az Alföldön hosszabb időre kisüthet a nap. Délelőttig főleg a Dunántúlon alakulhat ki kisebb eső, illetve zápor. Délután inkább a Dunától keletre számíthatunk több helyen záporra vagy zivatarra, ami helyenként felhőszakadással párosul. Az északnyugati szelet sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések kísérik. agrotrend.hu / OMSZ

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

Sajnos a várakozásoknak megfelelően az erősen szeles szerdai nap után a csütörtök sem tartogat sok jót Békés, és Csongrád megye lakói számára, a nyárnak...

Kemény folytatás vár Békés, és Csongrád megyére!

A várakozásoknak megfelelően a szerda déli órákat követően jelentősen megerősödött az északnyugati légmozgás, őszies jelleget kölcsönözve időjárásunknak, a folytatás sem ígér sok jót! A szerdai...

Vaddisznók tartják rettegésben a népszerű balatoni település lakóit

Hírek 2018. július 18., szerda • 16:23 Vaddisznók tartják rettegésben a népszerű balatoni település lakóit A nyaralók akár az utcákon is szembe kerülhetnek az állatokkal. A Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője, a kormányhivatal vadászati főfelügyelője, a vadásztársaság képviselője, valamint az érintett települések Révfülöp, Kővágóörs és Ábrahámhegy polgármesterei is képviseltették magukat azon a megbeszélésen, amelyet a vaddisznók belterületen való megjelenése miatt hívtak össze -írja a VEOL. A vadásztársaság rövid időn belül két vaddisznóbefogó-csapdát is telepíteni fog - illusztráció: Pixabay Az utóbbi időben ugyanis félelmet keltenek Révfülöpön a vaddisznók. Kondor Géza polgármester elmondása szerint az emberek jogosan félnek, hiszen könnyen szembe kerülhetnek az állattal Révfülöp szűk utcáin. Hozzátette, hogy jelenlétük a turizmusra is kihatással van, hiszen az emberek esténként a külsőbb lakóövezetekből nem mernek lemenni az éjszakai életbe. Kondor Géza továbbította a lakosság ..

Idén Mezőhegyesen lesz az ország legnagyobb szántóföldi eseménye

Gépesítés 2018. július 18., szerda • 15:15 Idén Mezőhegyesen lesz az ország legnagyobb szántóföldi eseménye A legmodernebb szántóföldi eszközök szeptember 20 és 21 között lesznek megtekinthetők. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes szeptember 20-21-én, 42 hektáros területen várja az agrárszakembereket; az eseményre ingyenes a belépés - adta hírül a szervezet. A gépbemutatón működés közben lesznek megtekinthetők a legmodernebb eszközök - fotó: civilnaplo.hu A NAK által életre hívott rendezvény tavaly az ország legnagyobb szántóföldi szakmai eseménye volt. A 130-nál több kiállítóra az esemény két napja alatt több mint 15 ezer látogató volt kíváncsi. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes lesz az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása..

Agrometeorológia: Kiadós csapadék öntözheti a kukoricákat

Előrejelzések 2018. július 18., szerda • 14:21 Agrometeorológia: Kiadós csapadék öntözheti a kukoricákat A héten szeles idő várható, amely szerdán és csütörtökön viharossá fokozódik, így akadályozva a permetezési munkákat. A kukoricának, illetve napraforgónak jól fog jönni az érkező csapadék. Elsősorban az ország északkeleti felén várható kiadós csapadék, amely a növények számára már jól jön majd. Ekkor ezeken a területeken pár fokot csökken a hőmérséklet, de alapvetően változatlanul marad a nyári meleg. Nagy forróság azonban továbbra sem várható, ellenben gyakran lesz szeles az idő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. Az elmúlt hét közepe óta szórványosan alakult ki csapadék az országban, számottevő mennyiség csak kisebb körzetekben hullott. Ha július elejéig visszatekintünk, akkor nagyon változatos képet mutat az ország. A Dunántúlon sokfelé, valamint a délkeleti országrészben és helyenként északon is 20-30 mm-nél is több eső esett. Pár fokot csökken a hőmérsé..