LEGFRISSEBB CIKKEK

A hús “bizalmi” termék – 10 milliárdot költünk az ünnepi időszakban...

Agrárpiac 2018. március 23., péntek • 10:14 A hús "bizalmi" termék – 10 milliárdot költünk az ünnepi időszakban füstölt árura Parasztsonkából fogy a legnagyobb mennyiség. Sokféle minőségű termék található a piacon. Kétes eredetű terméket ne vásároljon! Több mint 6700 tonnányi sonka és egyéb főtt-füstölt hús fogy a húsvéti ünnepi időszakban, amelyek értéke meghaladja a 10 milliárd forintot - mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára a GfK adataira hivatkozva. Ebben a termékkategóriában háztartásonként átlagosan 2,4 kilogramm a fogyasztás a húsvéti ünnepek idején. A GfK adatai szerint a legnagyobb mennyiség, több mint 1600 tonna a parasztsonkából fogy, amelynek átlagára 1900 forint körül mozog. A bolti forgalomban 900 forintnál kezdődnek a gyorspácolt sonkák és 2500-3000 forint között találni füstölt kötözött lapockát, vagy füstölt tarját - ismertette. Mostisch Martina szerint fontos, hogy a vevő a vásárláskor legyen tisztában azzal, ..

Nem elég csak az áfa csökkentése, hogy több halat fogyasszunk

Hírek 2018. március 23., péntek • 09:39 Nem elég csak az áfa csökkentése, hogy több halat fogyasszunk Egy kutatásból kiderült, hogy nem a drága volta miatt esznek kevés halat idehaza. Sokkal inkább a hallal szembeni funkcionális tényezők a főbb vásárlási akadályok. A fogyasztásnövekedést a több feldolgozott termékkel lehetne elérni. Kevés halat eszik a magyar – szinte „örökzöld” panasz ez évek óta a haltermelők részéről. Egy a KSH vonatkozó adatait mutató táblázat szerint az 1970-es 2,3 kg/fő/év mennyiségről 2013-ra, lassú emelkedés után 3,7 kg/fő/év mennyiségre nőtt a fogyasztás. Míg a megváltozott – élősúlyra alapozott – statisztikai számítás alapján 2014-ben és 2015-ben 5,4 és 6,2 kg/fő/év volt az elfogyasztott halmennyiség. Az EU Halászati és Akvakultúra-termékek Piacának Európai Megfigyelőközpontja (EUMOFA) 2017-ben publikált összefoglalója szerint – amelyben az utolsó vizsgált év 2014 volt – Magyarországon átlag 4,6 kg halat ettek a lakosok 2014-ben, míg az unió átlag halfogya..

Zárul az utolsó értékelési határszakasz!

Agrárpénzek 2018. március 23., péntek • 08:55 Zárul az utolsó értékelési határszakasz! Hamarosan zárul az Innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházás támogatása című felhívás. Felhívjuk a figyelmet, hogy az innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházás támogatási lehetőség – VP3-16.1.1-4.1.5-4.2.1-4.2.2-8.1.1-8.2.1-8.3.1-8.5.1-8.5.2-8.6.1-17 kódszámú pályázati felhívás – negyedik, egyben utolsó értékelési határszakaszának zárása 2018. március 31-e! A felhívás keretében az operatív csoport létrehozására és működtetésére, valamint az innovatív projekthez kapcsolódó beruházásra lehet pályázni. Maximális támogatási összeg az operatív csoportok működésére vonatkozóan projektenként 150 000 eurónak megfelelő forint összeg. Beruházás esetén, mezőgazdasági termeléssel, élelmiszer-feldolgozással, borászattal és REL-lel kapcsolatos projektek esetén: 206 000 eurónak megfelelő for..

Horoszkóp péntekre mindenkinek! Jó nap vár rád?

Lassan, de biztosan ennek a hétnek is vége lesz, azonban előttünk áll még egy mozgalmas, igazán pörgős pénteki nap, mely meglepetésektől sem lesz mentes,...

Lassan, nagyon lassan kezd tavaszra emlékeztetni az idő

Aktuális 2018. március 23., péntek • 07:18 Lassan, nagyon lassan kezd tavaszra emlékeztetni az idő Pénteken még lehet néhol kisebb havazás, de a hétvége további részében száraz idő várható. Kezdetben néhol még napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet, aztán egyre többfelé plusz 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását a nyugatról benyúló anticiklon, és a délkeletre lévő mediterrán ciklon alakítja, többfelé 10 fok közelébe emelkedik péntek délutánra a hőmérséklet. Többnyire erősen felhős lesz az ég, de a főváros környékén és az Északi-középhegység területén kevesebb lesz a felhő, és ezeken a tájakon akár több órára is kisüthet a nap. Délkeleten hószállingózás, gyenge havazás, esetleg havas eső is lehet, másutt nem várható csapadék. Az északi szél napközben a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között alakul, de 5 fok alatti értékek csak délkeleten lehetnek. Késő estére -5 és +2 fok kö..

Újabb kisebb havazásokkal számolhatunk még Békés, és Csongrád megyében pénteken!

Az időjárásunk ezúttal sem okozott csalódást, péntek hajnalban megérkezett Békés, valamint Csongrád megye déli, és középső tájaira a mediterrán ciklon felhőzete, lássuk, mi várható! Térségünkben...

VII. Országos Felsőoktatási Vadászati Vetélkedő Rakonczai Péter Emlékverseny

HírekVII. Országos Felsőoktatási Vadászati Vetélkedő Rakonczai Péter Emlékverseny2018.03.22Frissítve:2018.03.22Április 20-21-ei időponttal kerül idén megrendezésre a VII. Felsőoktatási Vadászati Vetélkedő Rakonczai Péter Emlékverseny. Az idei tanévben a Soproni Egyetem közösen a Herman Ottó Szakkollégiummal vállalta a megtisztelő feladatot, hogy a versenyt megszervezze és lebonyolítsa. Tisztelt Hölgyem/Uram!„Venari necesse est" „Vadászni pedig szükséges” Prof. Dr. Kőhalmy Tamás (1936-2003) A Gödöllői Vadászati Szakkollégium által 2002-ben életre hívott verseny célja, hogy lehetőséget teremtsen a felsőfokú tanintézmények részére, hogy egy országos vetélkedő során összemérjék hallgatóik szakmai tudását. A vetélkedő további célja a felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatok szorosabbá fűzése és új kapcsolatok kiépítése. A vetélkedő egyéni és csapat versenyszámokat egyaránt tartalmaz. Az idei verseny 17 feladatból áll. Elméleti és gyakorlati megmérettetésekből egyaránt nem lesz hiány! A..

Pénteken újabb kisebb havazás érkezik Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

Az időjárás a bolondját járatja velünk, lassan március vége van, és a tél igen nehezen tágít, újabb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe,...

Kétségbeesésében apróhirdetés oldalon keres orvost egy daganatos nő

Kétségbeesésében apróhirdetés oldalon keres orvost egy daganatos nő Hírtallózó - Itthonról 2018. március 22. csütörtök, 17:46 atv.hu A nő méhnyakrákkal küzd, a már kiírt kezelését pedig csak május végén kezdenék el. Részben az időfaktor miatt, részben azért, mert állandó fájdalmakkal és vérzéssel küzd, a férje a Jófogást és a közösségi média tereit hívta segítségül, hogy felesége másik intézménybe kerülhessen, ahol több esélyük lenne az életmentő kezelés minél hamarabbi elkezdéséhez. Mindeközben a pomázi ügyelet vezetője is a Jófogáson „vetette ki hálóját”, reménykedve abban, hogy sikerül orvost találnia. Minden bizonnyal újabb mélyponthoz érkezett el a magyar egészségügyi rendszer azzal, hogy egy 48 éves, daganattal diagnosztizált nő és a férje a Jófogáson adott fel hirdetést, abban reménykedve, hogy találnak olyan orvot, aki minél hamarabb megkezdi az asszony kezelését. Nevüket nem vállalták, az egyszerűség kedvéért nevezzük őket Ritának és Lajosnak...

Tbc világnap: Magyarországon a tbc ritka betegségnek számít

Tbc világnap: Magyarországon a tbc ritka betegségnek számít Kategória: Légzőszervek Készült: 2018. március 22. csütörtök, 17:08 Írta: mti Évről évre csökken Magyarországon a tuberkulózisos (tbc-s) betegek száma - mondta az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet főigazgatója a tbc elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten. Március 24 - a tuberkulózis (tbc) elleni küzdelem világnapja Kovács Gábor közölte, tavaly 673 új tbc-s beteget jelentettek, és lassan Magyarország eléri azt a megbetegedési határértéket, ahol a tbc már ritka betegségnek számít. Szintén jelentős előrelépésnek nevezte a szakember, hogy csökkent a gyermekek körében regisztrált fertőzött esetek száma, tavaly összesen hat gyermek esetében jelentették a betegséget, közülük mindegyik felgyógyult. A tüdőgyógyász főorvos kiemelte, hogy míg az 1950-es években Magyarországon tízezerre volt tehető a tbc okozta halálozás, addig mára ez a szám jelentősen csökk..