Infinite Load Articles

Itt vannak az új Torino Sinus modellek

Gépesítés 2018. július 20., péntek • 16:29 Itt vannak az új Torino Sinus modellek A rakodók kormányzási koncepciójukkal a kitűnő fordulékonyságot kombinálják a nagy terheléssel. A CLAAS a Liebherrel való együttműködés eredményes kezdete után további kerekes rakodó modelleket vesz fel az 5,6 és 9-tonnás kategóriában termékprogramjába. A három új TORION SINUS egyedülálló kormányzási koncepciójukkal a kitűnő fordulékonyságot kombinálják a nagy hasznos terheléssel. Ezekkel a gépekkel akár 40 km/órás sebesség is elérhető - írja közleményében az Axiál. A három modell a törzscsukló és a hátsó híd tengelycsonk-kormányzás kombinációjával tűnik ki a piactársak közül - fotó: Axiál A TORION 956, 644 és 537 SINUS teljesítényüket tekintve a kis sorozatú TORION 535 és a középső sorozat 1177 modellje között helyezkednek el. Ezzel a CLAAS összesen 10 különböző kerekes rakodó modellt kínál mezőgazdasági használatra. Nagyobb hasznos terhelés a törzscsuklónak és a kormányzott hátsó hídnak köszönhetőe..

Minimalizálni szeretnék az antibiotikum használatát a sertések felnevelése során

Állattenyésztés 2018. július 20., péntek • 15:55 Minimalizálni szeretnék az antibiotikum használatát a sertések felnevelése során Egy kanadai-magyar cég gyógynövény alapú takarmány-kiegészítőket fejleszt. Kevesebb antibiotikum használatát célozza a Dr. Bata biotechnológiai cég a Szent István Egyetemmel együttműködésben támogatott kutatása - olvasható a cég és az egyetem közleményében. Illusztráció: Pixabay Napjainkban az emberi fogyasztásra szánt élelmiszer jelentős hányadát a hús adja, azon belül a sertéshús világszerte kiemelkedő arányú: 36 %-os részesedésével a második helyet foglalja el közvetlenül a baromfi után a világ hústermelésében. Ugyanakkor az élelmiszergyártók és a fogyasztók is egyre inkább az antibiotikum-mentes húsokat részesítik előnyben, ami komoly kihívást jelent az állattartók számára, akik a szigorú előírások betartása végett alternatív megoldásokat keresnek. Egy kanadai-magyar biotechnológiai cég most az NKFI Alap segítségével, a Szent István Egyetemmel együ..

Újra népszerű traktort vásárolni

Gépesítés 2018. július 20., péntek • 15:14 Újra népszerű traktort vásárolni A korábbi évek során csökkentek a gép eladási statisztikái, ám tavaly pozitív irányba változtak a számok. A 2017 előtti három évet Európában a traktoreladások csökkenése jellemezte. 2017-ben azonban változott a trend. A kontinens nyugati régiójában 12 %-kal, a keleti régióban pedig 8,1 %-kal, összességében 11,4 %-kal növekedtek a traktoreladások. A korábbi évekhez képest, tavaly növekedtek a traktoreladások Európában - fotó: Pixabay Tavaly összesen 170.824 traktor talált vevőre az öreg kontinensen. A 2017-ben gazdára talált traktorok 86,21 %-a nyugat-európai országok mezőgazdaságába került, 13,79 %-a került a kelet-európai országok üzemeibe. Ugyancsak tendenciózus, hogy az értékesítésre került traktormárkák között 3,6 %-kal nőtt tavaly a távol-keletiek aránya, amely 2017-ben 14,4 %-os részesedést jelentett számukra. A traktorgyártó konszernek közül a legtöbb traktort a CNH Agricultural (Case IH, New Holla..

RAPOOL-hibridrepcék terméstanúsítása a Magyar Kukorica Klub mérései alapján (FRISS EREDMÉNYEK)

Szántóföld 2018. július 20., péntek • 14:11 RAPOOL-hibridrepcék terméstanúsítása a Magyar Kukorica Klub mérései alapján (FRISS EREDMÉNYEK) A Magyar Kukorica Klub 2018 júliusában négy helyszínen végzett terméstanúsítást a RAPOOL Hungária Kft. megbízásából. A RAPOOL hibridrepce-fajtasorok termésének betakarítása és mérése üzemi mezoparcellákról történt. A betakarítást és a parcellánkénti termés mérését a Magyar Kukorica Klub képviselői ellenőrizték és tanúsítják. A kivitelezést Fábiánsebestyénben a Kossuth 2000 Zrt., Gesztelyen Péter István egyéni vállalkozó, Hantoson a Simon Mezőgazdasági Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Polgárdiban pedig a Szekeres Kft. végezte. A terméstanúsítás eredményei szerint a RAPOOL-hibridek teljesítménye üzemi körülmények között 4,40–5,50 t/ha között alakult. Pálffy András termékfejlesztő RAPOOL Hungária Kft. www.rapool.hu A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva. Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat..

Afrikai sertéspestis: nélkülözhetetlen a térségi együttműködés

Hírek 2018. július 20., péntek • 13:41 Afrikai sertéspestis: nélkülözhetetlen a térségi együttműködés Magyarország készen áll a kooperációra a határokon átnyúló fertőző betegségek kivédésének érdekében. Románia budapesti nagykövetével tárgyalt Nagy István agrárminiszter - közölte az Agrárminisztérium (AM). Kölcsönösen fontos a két ország együttműködése - fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária (AM) A találkozón a térségi közös összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet az agrárminiszter. Továbbá fontosnak nevezte a román Európai Unió Tanácsának soros elnöksége kapcsán, hogy a közös érdekeket Románia eredményesen közvetítse. - Románia Magyarország egyik legfontosabb agrárkereskedelmi partnere, ezért a két ország együttműködése nélkülözhetetlen hazánk számára - hangsúlyozta Nagy István. A magyar agrárminiszter és Marius Gabriel Lazurca nagykövet a két ország szakminiszterei között megrendezésre kerülő látogatásról is egyeztetett. A kétoldalú találkozások során a legfőbb témák várhatóan..

Lassan érkezik az új Massey Ferguson IDEAL kombájn

Gépesítés 2018. július 20., péntek • 12:34 Lassan érkezik az új Massey Ferguson IDEAL kombájn A vadonatúj gép aratási próbájáról megérkeztek az első képek. A vadonatúj MF IDEAL kombájn első szántóföldi próbája a napokban zajlik Csehországban. Ez a legelső alkalom arra, hogy a rotoros "fekete kombájn" tudását a gyakorlatban is meg lehessen tapasztalni Közép-Európában. Az Agritechnika kiállítóson történt 2017-es bemutatása óta izgatottan várta sok gazdálkodó ezt a pillanatot. Az aratás gőzerővel folyik, de az első fotók már el is készültek a mega-kombájnról - olvasható az Austro Diesel közleményében. A napokban zajlik a vadonatúj MF IDEAL gyakorlati bemutatója - fotó: Austro Diesel Az aratási próbán lévő IDEAL a második legnagyobb típus a szériában (MF IDEAL 8T). A gép 538 LE-s motorral, duplarotoros cséplőrendszerrel, 17.100 l-es magtartállyal és 210 l/mp-es ürítési sebességgel rendelkezik. A világ legnagyobb magtartályával, leggyorsabb ürítési sebességével, leghosszabb rotorjával é..

Hirdetés

- Advertisement -

LEGOLVASOTTABB

FRISS