Érdekességek

Horgászkártyával kapcsolatos friss információk!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Magyarországon dinamikusan nő a horgászok száma, mára a félmilliós nagyságrendet közelíti a tábor. Miután állami okmányok birtokában lehet csak horgászni itthon, nagyon fontos, megfelelő regisztráció alapján, hiteles nyilvántartásból kiindulva történjen az állami, illetve egyesületi horgászokmányok kiadása.

Ez a szándék hívta elő az ügyviteli korszerűsítés és a bürokráciacsökkentés szándékával az elképzelést, hogy a jelenlegi papír alapú igazolványt felváltja a Magyar Horgászkártya.

Ennek segítségével pedig fokozatosan elektronizálható a többi okmány is, például az állami horgászjegy vagy a területi jegyek.

Szeptemberben indult a regisztráció, úgy gondolom, jól állunk, adott helyzetértékelést az InfoRádiónak Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese.

Már 110 ezer fő fölött van azok száma, akik igényelték a Magyar Horgászkártyát.

Karácsonyra akár tízezer horgásztársunk is kártyabirtokossá válhat, tette hozzá.

De mi lesz a többiekkel? Mint Dérer világossá tette,

Az, hogy valaki horgászhasson, nem múlik a kártya birtoklásán, a lényeg az, hogy regisztrálva legyen a központi rendszerben.

Aki a regisztrációt befejezte, kap egy azonosítószámot, ennek van egy bemutatható verziója, ez is elég az állami horgászjegy kiváltásához, közölte.

Aki nem rendelkezik a kellő számítógépes ismeretekkel, annak az ország 800 regisztrációs pontján lehetősége van bekerülni a rendszerbe.

Forrás: www.infostart.hu