Hírek

Horgászra támadtak a rapsicok!

- Hirdetés

Lassan, de biztosan hűlnek álló, és folyóvizeink, de azért a halak még mozognak, s néha még horogvégre is akadnak, így nem csoda, hogy K László is elindult szerencsét próbálni pénteken, azonban nagyon pórul járt, orvhorgászok kötöttek belé, majd kifosztották.

Szomorú bácsika álldogált Putnokon, a Sajó-hídnál, és a pillért támasztotta, horgásztárs lévén, és mivel a bácsi nagyon szomorúnak tűnt, megálltam a híd mögötti pihenőhelyen, vadászháznál.

Célom az volt, hogy kiderítsem mi bánthatja, akkor éppen a Sajó nagyon áradó félben volt.

Bemutatkoztunk, kiderült, hogy a bácsi 76 éves, és még aktív, engedéllyel rendelkező horgász aki minden idejét a horgászattal tölti, s örömét leli benne, kismotorral járt Borsod-megye tavaira, folyóira és például  aznap délelőtt a Lézbérci-víztározónál járt, ami kiemelt tájvédelmi körzet is.

Nem volt kapás, rövid idő után Laci bácsi úgy döntött, hogy hazamegy megebédelni és majd csak délután még átmegy kismotorjával Putnokra, az áradó Sajóhoz, hátha szerencsével jár, bár ne tette volna.

Ebéd után rutinszerűen összepakolta a horgászathoz szükséges kellékeit, és délután már a Sajónál volt, s bízott benne, s hogy a szerencse rámosolyog. Sajnos a szerencse helyett rapsicok mosolyogtak rá és rövid szócsata után, kihasználva azt, hogy a bácsi idős, s egyedül van, szerelékét szétdobálták, horgászbotját, s melyet ráadásul 75. születésnapjára kapott eltulajdonították, majd fenyegetést helyeztek kilátásba.

Laci bácsi látva a túlerőt ( 3 nem idén barnult) megtermett embert, tétlenül nézte hogy a számára nagyon fontos kellékeket a rapsicok tönkreteszik s hogy ajándék botját csak 1 évig használhatta. Esély se volt rá s hogy segítséget kérjen, sem hatóság, sem horgásztárs nem volt a közelben.

A hab a tortán az volt, hogy a tolvajok szemet vetettek kismotorjára is, amit újabb rövid vita után átadott így gyalog indult haza kifosztva a helytől nem messze eső Borsodbóta településre, s de példaértékű, hogy nem adta fel, és már másnap visszatért a helyszínre, hátha megtalál emlékeiből valamit.

Ő már az idős horgász korosztályt képviseli, és mobilja sincsen, így örökre megmarad benne az “emlék” amire örökké emlékezni fog, s sajnos évente sok ilyenről hallani hogy az orvhorgászok már nem halakra utaznak, hanem az idősebb horgászokat fosztogatják, és fenyegetik, sajnos többnyire sikerrel.

Az ügyben a bácsi nem szertetett volna feljelentést tenni, mint mondta, hosszú lett volna a huzavona, és reméli, hogy ez kellő figyelmeztetés, eset volt a horgász-társadalom számára, hogy vigyázzunk, segítsünk mert azt vallja legbelül, hogy minden horgász egy lélek, magunkra, és horgásztársainkra számíthatunk.

Kérdeztem tőle, hogy ezek után is horgászni fog? Ennyit felelt: Édes drága öcsém, amíg csak élek.d azért ettől függetlenül mi, horgászok tartsunk össze, és kergessük messze a rapsicokat álló, és folyóvizeinktől, mert a hatóság nem lehet mindenütt ott, s az idősebb horgászok pedig egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve, mivel az orvhorgászok ebből élnek,mindig lesben állnak, és ahol tudnak, le is csapnak.

Amennyiben Ön emelné az ilyen bűncselekményekre kiszabható büntetést, írásunkat továbbíthatja s így bízzunk abban,hogy minél több horgásztárshoz eljut és jobban odafigyelünk egymásra, főleg az idősekre.