Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló napokban egyre tavasziasabbá vált Békés, és Csongrád megye időjárása, pénteken már 10 fok köré emelkedtek a hőmérsékletek, azonban ez még nem a jéghegy csúcsa, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A mérséklődő légmozgásnak köszönhetően Békés, és Csongrád megye szerte kisebb ködmezők képződtek a péntek éjszakai órákban, amihez jó, ha hozzászokunk, az előttünk álló napokban ez még fokozódni fog, napról-napra egyre kiterjedtebb ködmezők képződésével számolhatunk az éjszakai órákban.

A köd mellé talaj mentén fagy is társult szombat hajnalban, ami így veszélyes közlekedési viszonyokat is eredményezett.

A szombati napon váltakozó irányú, és mérsékelt légmozgás mellett a napsütés kap főszerepet, s tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hétvége első napján már akár 13 fokot is mérhetünk a kora délutáni órákban Békés, és Csongrád megye tájain.

Azért óvatosan az öltözködéssel, mert napnyugta után gyorsan süllyednek majd a hőmérsékletek, és így könnyen megfázhatunk, amúgy is influenzajárvány van, ezért fontos a megfelelő öltözködés.

A szombat éjszaka közlekedési szempontból igen veszélyesnek ígérkezik, a derült égboltnak, valamint a szélcsendes időjárásnak is köszönhetően intenzívebb ködképződés indul meg Békés, és Csongrád megye térségében, mellé pedig talaj mentén fagy társul, ami nem szerencsés.

Vasárnap tetőzik a felmelegedés, a hét utolsó napján már akár 15 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye tájain, ismét a napsütés kerül előtérbe, jelentős légmozgástól, és említésre méltó csapadéktól nem kell tartanunk az előttünk álló 4-5 napban.

Félő, hogy korai az öröm, február közepén még nagyon csalóka ez a hirtelen tavaszias időjárás, és ennek még márciusban meglehet a böjtje, Szibéria térségében továbbra is igen nagy mennyiségű fagyos levegő van felhalmozódva, így az előttünk álló hetek még tartogathatnak elég kellemetlen meglepetéseket.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.