Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megye térségére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk változékonyságára nem lehet panaszunk, az elmúlt napokban alaposan behavazódott Békés, és Csongrád megye térsége, területi átlagban 14-18 cm hóréteg fedi a tájat, a folytatás sem lesz egyszerű, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk?

A keddi nap folyamán váltakozó intenzitású havazás jellemezte térségünket, és a hőmérsékletek stabilan fagypont alatt mozogtak, így nem volt kétséges, hogy a lehulló hó megmarad-e? Mérsékelt szél jellemezte térségünket, melynek iránya északkeleti volt, így hófúvástól nem kellett tartanunk.

A kedd éjszaka is igen veszélyesnek bizonyult, az éjféli órákat követően szerda kora hajnalban már ismét egy csapadékzóna érkezett Békés, és Csongrád megye térségébe, így a szerda reggeli órákra újabb 5 cm hóval gyarapodott a már meglévő hóréteg.

A havazást okozó csapadékzóna északkeleti irányba már elhagyta térségünket, a szerda délutáni órákban már kevés, szűrt napsütésben is részünk lehet, ennek ellenére mindössze 1 fok várható, így a hó jelentős olvadásától nem kell tartanunk.

A szerda esti órákhoz közeledve jelentősen nő a pára, és ködfoltok képződési esélye, és 18 óra után már ismét fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, a köd, és a fagy nem jó “barát”, közlekedési szempontból igen veszélyes szerda éjszaka áll előttünk.

A napsütés csak átmeneti, szerda éjszaka már újabb felhősödés kezdődik, csütörtök hajnalban az eddigi mérsékelt északkeleti légmozgást erős északi váltja, és csütörtökön a reggeli, kora délelőtti órákban már újabb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe.

Csütörtökön a nappali órákban inkább a havas eső, kisebb területeken sajnos az ónos eső dominál majd, a csütörtök esti órákhoz közeledve azonban a csapadék halmazállapota ismét havazásba vált, így péntek reggelig újabb 3-5 cm hó várható Békés, és Csongrád megye térségében.

A hétvége már kissé nyugodtabb időjárást tartogat, de jelentősen erősödik majd az éjszakai lehűlés.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.