Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal nem tréfál, várható volt, hogy a hosszú, télies időjárás után egy igen erős hőhullám érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, ami nem múlhat el kellemetlenségek nélkül, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A péntek éjszakai órákban óráról-órára fokozatosan élénkülni kezdett a délkeleti légmozgás, és ezzel már meg is kezdődött Békés, és Csongrád megyében a drasztikus felmelegedő folyamat, pénteken késő este 7, szombat reggel már 9 fokot mérhettünk, az éjszakai órákban szórt, és kisebb mennyiségű csapadékhullás volt tapasztalható.

A hajnali órákban már a felhőzet is megérkezett Békés, és Csongrád megye térségébe délnyugat felől, és így a napsütésnek is búcsút mondhatunk a hétvégén, igaz, jelentős csapadék sem várható, a legnagyobb gondot az erős-már-már viharos légmozgás fogja okozni.

Békés, és Csongrád megye térségében már több magaslati ponton 60-62 km/h széllökéseket lehet mérni, azonban a szélmaximum a szombat déli órákra tehető, ekkor már akár a 70 km/h-t is megközelíthetik a maximális széllökések, vastagabb ágak is leszakadhatnak, épületekben kár keletkezhet.

Ez a durva melegedés rendkívül megviseli az emberi szervezetet, még az egészségeset is, fáradékonyság, és akár szívritmuszavar is felléphet egyeseknél, vigyázzunk egymásra, már szinte tavaszias hőmérsékletek jellemzik majd térségünket a szombat délutáni órákban, 15 fok várható a mai napon.

A felmelegedés vasárnap éri el csúcspontját, még a légmozgás akkor is igen erős tartományokban mozog majd, továbbra is a felhőké lesz a főszerep, a hét utolsó napján akár 17 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn újabb komoly fordulat következik be Békés, és Csongrád megye időjárásában, az addigi igen erős délkeleti légmozgást élénk északnyugati, majd északkeleti váltja, a jövő hét első napjaiban erős lehűlés várható, így kijelenhetjük, hogy időjárásunk igen színes, de egyben kellemetlen oldalát mutatja majd az előttünk álló 3-4 napban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.