Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló szombati napon ritka, és erős felmelegedésnek lehettünk elszenvedői Békés, Csongrád megye szerte, 1 nap leforgása alatt közel 10 fokkal enyhébb légtömegek érkeztek, több helyen is viharos szél kíséretében, lássuk a folytatást!

A vasárnap reggeli órákban 9 fok körüli értékekre ébredhettünk, ami már mondhatni tavaszias, azonban a tavasz még messze van, ugyan már visszatérő gólyáról lehetett hallani, na és a medve sem látta meg az árnyékát, de sajnos az utóbbi 10 évben ezek a népi hiedelmek sorra csődöt mondtak.

Jól bizonyítja ezt az is, hogy már most hétfőn erős lehűlés várható Békés, Csongrád megye térségében.

Az előttünk álló vasárnap folyamán ismét a felhőké a főszerep, szórt csapadékot ugyan tapasztalhatunk majd, azonban jelentős eső nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, a délutáni órákban akár melegrekord is dőlhet, 17 fokot is mutathatnak a hőmérők, az élénk légmozgás miatt azért hidegebbnek érezzük majd.

A vasárnap éjszakai órákban már egy erős hidegfront érkezik hazánk térségébe, a drasztikus melegedés után drasztikus lehűlés jön, a hétfői napra 9 fokot esnek vissza a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében, igaz lesz ez az éjszakai, és nappali hőmérsékletekre is.

Ez részben annak is köszönhető, hogy térségünk fölött elvékonyodik a felhőtakaró, valamint a vasárnap esti órákra jelentősen mérséklődik a nappal még igen élénk légmozgás, és az eddigi délkeleti szelet már hétfő hajnalra északnyugati váltja, pontosan a hidegfront közeledése miatt.

Az érkező hidegfront csapadékzónája inkább a Dunántúl térségét érinti majd, nekünk inkább a lehűlés jut, ami szintén megviseli majd a szervezetet, az azért mindenképpen pozitívum, hogy az erős légmozgás megszűnik, és hétfőn délután már rövid időre a Nap is kisüthet, keddtől pedig visszatérnek az éjszakai fagyok.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.