Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Hazánk, és Békés, valamint Csongrád megye az előttünk álló napokban amolyan köztes állapotba kerül, ugyan a tavaszias melegnek már vége, de a tél sem tér még vissza, mozgalmas napok állnak mögöttünk, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A számításoknak megfelelően a hétvégén még erős délkeleti légmozgást hétfő hajnalra már északnyugati váltotta, így az eddiginél már jelentősen hidegebb, de nem fagyos légtömegek érkeztek Békés, Csongrád megye térségébe.

Vasárnap 9, hétfőn már csak mindössze 2 fokra ébredhettünk, voltak helyek, ahol talaj mentén gyenge fagy is tapasztalható volt.

Nincs még itt a tavasz, ez kétségtelen, az erősen fagyos napok egyenlőre nem veszélyeztetik térségünket.

A hétfői napon sok lesz a felhőátvonulás Békés, és Csongrád megye térsége felett, de a napsütés is azért szerephez jut, 6 fokon tetőznek a napi maximum értékek a hét első napján, és jelentősebb légmozgástól már nem kell tartanunk, így a lehűlés ellenére is viszonylag kellemes nap várható.

Keddtől az északi légmozgás segítségével még hűvösebb légtömegek áramlanak Békés, Csongrád megye térségébe, így keddtől visszatérnek a gyenge éjszakai fagyok, és a mérsékelt légmozgásnak köszönhetően a kedd hajnali órákban ködmezők képződésével is számolni kell, de csak kisebb területeken.

Kedden már csak 5 fok várható a délutáni órákban, a hét második napján a felhők lesznek túlsúlyban, de jelentősebb csapadék érkezésétől nem kell tartanunk.

A szerda kissé már szelesebb, de szintén csapadékmentes napot tartogat, csütörtöktől újabb, melegedő folyamat indul meg Békés, és Csongrád megye térségében, a légmozgás ismét délibe módosul, így ismét 10 fok közelébe emelkedhetnek a napi maximum értékek a pénteki napon térségünkben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.