Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés
284 Shares

Hazánk, és Békés, valamint Csongrád megye az előttünk álló napokban amolyan köztes állapotba kerül, ugyan a tavaszias melegnek már vége, de a tél sem tér még vissza, mozgalmas napok állnak mögöttünk, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A számításoknak megfelelően a hétvégén még erős délkeleti légmozgást hétfő hajnalra már északnyugati váltotta, így az eddiginél már jelentősen hidegebb, de nem fagyos légtömegek érkeztek Békés, Csongrád megye térségébe.

-- Hirdetés

Vasárnap 9, hétfőn már csak mindössze 2 fokra ébredhettünk, voltak helyek, ahol talaj mentén gyenge fagy is tapasztalható volt.

Nincs még itt a tavasz, ez kétségtelen, az erősen fagyos napok egyenlőre nem veszélyeztetik térségünket.

A hétfői napon sok lesz a felhőátvonulás Békés, és Csongrád megye térsége felett, de a napsütés is azért szerephez jut, 6 fokon tetőznek a napi maximum értékek a hét első napján, és jelentősebb légmozgástól már nem kell tartanunk, így a lehűlés ellenére is viszonylag kellemes nap várható.

Keddtől az északi légmozgás segítségével még hűvösebb légtömegek áramlanak Békés, Csongrád megye térségébe, így keddtől visszatérnek a gyenge éjszakai fagyok, és a mérsékelt légmozgásnak köszönhetően a kedd hajnali órákban ködmezők képződésével is számolni kell, de csak kisebb területeken.

Kedden már csak 5 fok várható a délutáni órákban, a hét második napján a felhők lesznek túlsúlyban, de jelentősebb csapadék érkezésétől nem kell tartanunk.

A szerda kissé már szelesebb, de szintén csapadékmentes napot tartogat, csütörtöktől újabb, melegedő folyamat indul meg Békés, és Csongrád megye térségében, a légmozgás ismét délibe módosul, így ismét 10 fok közelébe emelkedhetnek a napi maximum értékek a pénteki napon térségünkben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

-- Hirdetés
284 Shares