Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk a csütörtöki napon már barátságosabb arcát mutatta, Békés, és Csongrád megye szerte már mérséklődött a szerdán még élénk, és egyben igen kellemetlen északkeleti légmozgás, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A csütörtöki napon a napsütésé volt a főszerep, a számításoknak megfelelően csapadék nem hullott, és 5 fokon tetőztek a napi maximumok Békés, és Csongrád megye szerte, igaz ez 2 fokkal elmaradt a szerdai maximumtól, de a légmozgás mérséklődése miatt mégis komfortosabb nap részesei lehettünk.

Az előttünk álló csütörtök éjszaka igen veszélyesnek ígérkezik közlekedési szempontból, a magasban már melegedő folyamat indult meg, részben a mérséklődő légmozgásnak, részeben pedig a tiszta égboltnak is köszönhetően ismét csípős reggelre ébredhetünk -3 fokig süllyednek a hőmérsékletek.

A baj nem jár egyedül, főleg Békés, és Csongrád megye déli, és keleti részein egyre nagyobb területeken sűrű ködfoltok képződnek majd, amik veszélyes út, és közlekedési viszonyokat idézhetnek elő, és sajnos ködszitálásnak is jó esélye van, ami nyomokban útlefagyásokat eredményezhet, főleg kanyarokban, de az erdősávok mentén is megfigyelhető lesz ez a jelenség, óvatosan a közlekedéssel az utakon.

Pénteken a reggeli órákban a ködmezők csak lassan oszlanak majd fel, ezután egyértelműen a napsütésé a főszerep, azonban péntek délután felhők is érkeznek nyugat felől, a hét utolsó napján említésre méltó csapadék nem várható, mint ahogy jelentős légmozgás sem, 7 fok várható a délutáni órákban.

Szombaton is mérsékelt légmozgás, és napsütés jellemzi majd Békés, Csongrád megye térségét, azonban az éjszakai fagyoktól továbbra sem búcsúzunk, viszont hétvégén már ismét 10 fok körüli napi maximum értékek jellemzik majd térségünket.

Ez részben jó hír, részben pedig rossz, hazánkban sajnos javában tart az influenzajárvány, és ez az enyhe időjárás kifejezetten kedvez a kórokozók terjedésének, ügyeljünk a réteges öltözködésre, igen nagy lesz a hőkontraszt éjszakák, és nappalok között, ilyenkor a legkönnyebb megfázni.

Hétfőn erős hidegfront érkezése valószínűsíthető, ami egyben jelentősebb lehűlést is elindíthat Békés, és Csongrád megye térségében, ebből is látszik, hogy a télnek még bőven vannak tartalékai.

Összegezve közlekedési szempontból veszélyes éjszaka áll előttünk, köd, és fagy nem jó párosítás, ezért is nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.