Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Bekövetkezett, amitől tartani is lehetett, az erős hidegfront a hétfő kora hajnali órákban már megérkezett Békés, és Csongrád megye térségébe, és a légmozgás is jelentősen megerősödött az éjszakai órákban, így igen kellemetlen reggel várta a korán utcára lépőket.

A számításoknak megfelelően a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye szerte stagnáltak, vasárnap este, és hétfőn reggel is 5 fokot mutattak a hőmérők.

A reggeli órákra a légmozgás átmenetileg jelentősen mérséklődött, így a front mozgása is lelassult, ami nem feltétlenül jó hír, hiszen így több időt vesz igénybe az, hogy továbbálljon.

Összességében jelentős, 10 mm körüli csapadék várható Békés, Csongrád megye térségében a hétfő esti órákig, de lesznek területek, ahol a 12 mm-t is eléri a lehulló csapadék mennyisége, s mindössze 6 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, azonban az élénk légmozgás miatt hőérzetünk 3 fok körül fog alakulni.

A kedd éjszaka több szempontból is veszélyesnek ígérkezik Békés, és Csongrád megye térségében, mert a hidegfront addigra elhagyja térségünket, elvékonyodik átmenetileg a felhőtakaró, és így a hétfő éjszakai órákban kissé fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, kisebb területeken útlefagyások keletkezhetnek.

A keddi napon a front távozását követően is inkább a felhőké lesz a főszerep, kissé hidegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, kisebb területeket érintő hózáporok még a hét második napján is előfordulnak majd, azonban említésre méltó eső, vagy havazás már nem várható.

Összegezve bizony igen kellemetlen napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt, a hétfői napon a jelentős csapadék, a keddi napon pedig már a kifejezetten kellemetlen, és erős légmozgás rombolja majd hőérzetünket, és közérzetünket is.

Kedden, és szerda hajnalban is talaj mentén fagy várható, így a veszélyes út, és közlekedési viszonyokkal napokon keresztül számolnunk kell Békés, Csongrád megye térségében, a légmozgás szerda estére ugyan már mérséklődik, és tisztul az égbolt, de ezek a tényezők az erősödő éjszaki fagyok mellett szólnak.

Így kijelenthető, hogy még az igazi tél nem tér vissza térségünkbe, azonban még a tavasz is messze van.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.