Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A tél ezúttal nem tréfált, keményen “odacsapott”, a hétfő reggeli órákra Békés, és Csongrád megye szerte -8 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, az élénk szél még tovább rombolta hőérzetünket, lássuk, hogy mi várható a folytatásban?

Még így is örülhetünk, hiszen hazánk északi pontjain -15 fok körüli hőmérsékletekre ébredhettek.

Még jelenleg Békés megyében, és Csongrád megye keleti részein alapvetően felhős az égbolt, de nem ez lesz a jellemző a hétfői napon, a déli órákhoz közeledve már a napsütésé lesz a főszerep, ennek ellenére igen fagyos nap áll előttünk, -2 fok várható a legmelegebb órákban, estére mérséklődik a légmozgás.

A hétfő éjszaka csillagfényesnek, és széltől mentesnek ígérkezik, ami erős lehűlést eredményez majd, így nem meglepő, hogy kedden hajnalban Békés, és Csongrád megye szerte ismét erős lehűlés várható, akár -10 fok köré is süllyedhetnek a hőmérsékletek a reggeli órákra.

A kedd délelőtti órákban erős felhősödés kezdődik északnyugat felől, egy csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, újabb havazás kezdődik, ami jelentősnek ígérkezik, a kedd déli óráktól szerda reggelig 5-7 cm friss hóréteg kialakulásával számolhatunk, a hét második napján is egész nap fagyni fog.

A csapadékzóna a szerda délelőtti órákban elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, de továbbra is a felhőké lesz a főszerep, napsütés az előttünk álló 3-4 napban nem is várható, sőt, csütörtökön egy újabb csapadékzóna érkezése várható, ami újabb havazást eredményezhet Békés, Csongrád megye térségében.

Jelentősebb felmelegedés az előttünk álló 5 napban nem várható, így kijelenhetjük, hogy hamisítatlan, igazi télies hétnek nézünk elébe időjárási szempontból.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.