Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló péntek éjszaka folyamán az éjféli órákhoz közeledve Békés, Csongrád megye szerte is -10 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, északnyugat felől erős felhősödés kezdődött, igen mozgalmas hétvége várható, lássuk a folytatást!

A szombat kora hajnali órákban az északnyugati légmozgást délnyugati váltotta, mérsékelt felmelegedés következett be a reggeli órákra, -4 fokot mutattak a hőmérők.

A csapadékzóna is elérte Békés, és Csongrád megye térségét, hideg-meleg légrétegek keverednek, a mai nap folyamán szakaszos, kisebb mennyiségű csapadék várható, és a csapadék halmazállapota váltakozni fog, hó, havas eső, és sajnos kisebb területeken ónos eső is előfordul majd.

Így közlekedési szempontból igen veszélyes szombat vár ránk, nagyon óvatosan a közlekedéssel, az ónos eső pillanatok alatt rendkívül veszélyes helyzeteket idézhet elő, napsütés a mai napon nem várható, és 1 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

A délnyugati légmozgás szombaton, vasárnap is élénk marad, így további, enyhébb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, így a hét utolsó napján vasárnap már akár 3 fokot is mérhetünk a délutáni órákban.

A hétvége folyamán területi átlagban 3-4 cm hóréteg kialakulásával számolhatunk, azonban a hó kissé olvadni fog, a szombat éjszaka pedig kifejezetten veszélyesnek ígérkezik, sok útlefagyás keletkezik majd, ami könnyen meglepheti az óvatlan autósokat, de akár a kerékpárosokat is.

Vasárnap este érezhetően megerősödik a délnyugati légmozgás, majd iránya északnyugatiba módosul, a hétfői nap kellemetlen, erősen szeles időjárást tartogat némi napsütéssel, az erős szélnek köszönhetően azonban hőérzetünk nem lesz “komfortos”.

A felmelegedés csak átmeneti lesz keddtől ismét hidegebb légtömegek áramlanak már Békés, Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.