Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló vasárnap éjszaka folyamán átvonult a csapadékzóna Békés, és Csongrád megye térsége felett, az éjféli órákat követően ónos eső is hullott, sok volt az útlefagyás, újabb változás várható, lássuk, mi várható a folytatásban?

Az előttünk álló napokban mérsékelt felmelegedés kezdődik Békés, Csongrád megye térségében, de azért nem mondhatjuk, hogy kellemes napok jönnek.

A vasárnap még jellemzően délnyugati légmozgás északnyugatiba módosult, és érezhetően megélénkült, így bár a hétfői napon sok napsütés várható, és kissé fagypont fölé emelkednek a napi maximum értékek, az igen élénk légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk fagypont körül alakul majd, 4 fok várható hétfőn.

A felmelegedés már a keddi napon megtorpan, a hétfő éjszakai órákban már teljesen kitisztul az égbolt, a légmozgás kissé mérséklődik, így Békés, Csongrád megye tájain ismét kissé csípős reggelre ébredhetünk, a kedd reggeli órákra-4 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, ismét útlefagyások keletkezhetnek.

A hó a szerda délutáni órákra teljesen elolvad, akkor már 7 fokon tetőznek a napi maximumok.

Kedden a délelőtti órák még a napsütés jegyében telnek, a déli órákhoz közeledve már ismét felhősödés kezdődik, és elszórtan kisebb futózáporok, hózáporok fordulhatnak elő Békés, Csongrád megye tájain.

Jelentős csapadék ugyan nem várható a hét második napján, azonban a kedd esti órákhoz közeledve már jelentősen megerősödik, már-már viharossá fokozódik az északnyugati légmozgás, a szerda kora hajnali órákban akár 55-60 km/h széllökésekkel is számolnunk kell.

Ekkora erejű széllökések már vastagabb faágakat is leszakíthatnak, nagyon óvatosan a közlekedéssel.

Csütörtökre már  mérséklődik az erős légmozgás, de időjárásunk felhős jellege továbbra is megmarad, a melegedő folyamat péntekig folytatódik, majd újabb erős lehűlés látszik körvonalazódni, és a hétvégén akár újabb havazás is érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.