Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A hétvége időjárása mozgalmasnak tűnik időjárási szempontból, az éjszakai órákban Békés, és Csongrád megye szerte kitisztult az égbolt, mérséklődött a légmozgás, erősebb lehűlés következett be, és veszélyes útviszonyok alakultak ki, sok volt az útlefagyás.

Békés, Csongrád megye szerte -3 fokra ébredhettünk, az égbolt tisztulása csak átmeneti volt, és a hajnali órákban már erős felhősödés kezdődött délnyugat felől, nem véletlenül, csapadékzóna közeleg.

Szombaton egyértelműen a felhőké a főszerep, azonban jelentős csapadékhullás még a nappali órákban nem várható, mint ahogyan napsütés sem, mindössze 3 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek. A szél élénkülésétől nem kell tartanunk, mérsékelt északkeleti légmozgás jellemezi térségünket.

A szombat esti órákhoz közeledve már megérkezik a csapadékzóna Békés, és Csongrád megye térségébe, délnyugat felől egyre többfelé kezdődik havazás, a szombat éjszakai, valamint vasárnap reggeli órákban télies, és egyben veszélyes útviszonyokra célszerű készülni.

A csapadékhullás idején a hőmérsékletek éppen fagypont körül mozognak majd Békés, Csongrád megye térségében, a havazás átmenetileg havas esőbe válthat, kisebb területeken sajnos ónos eső sem kizárt.

Összességében vasárnap délig 3-5 cm megmaradó hóréteg alakulhat ki Békés, Csongrád megye tájain.

A csapadékzóna a vasárnap déli órákhoz közeledve elhagyja térségünket, de marad időjárásunk felhős jellege, a hét utolsó napján mindössze fagypont körül alakulnak a napi maximum értékek.

Hétfőn, és kedden már több szerephez jut a napsütés, de említésre méltó enyhülés nem várható.

Szerdán egy mediterrán ciklon érkezik térségünkbe, némi enyhülés is várható ekkor, így a hét közepén érkező csapadék halmazállapota még igen bizonytalan, havas eső, havazás is egyaránt várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.