Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Kijelenthetjük, hogy időjárási szempontból igazán mozgalmas napokon vagyunk túl, az elmúlt napokban több alkalommal is említésre méltó havazás érintette Békés, és Csongrád megye térségét, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló péntek éjszakai órákban jelentősen megerősödött az északi légmozgás, és ezzel egy időben délkelet felől csapadékzóna érkezett, mely elsősorban Békés megye területén okozott havazást, és az igen élénk légmozgás miatt kisebb hófúvások is előfordultak, reggel -4 fokra ébredhettünk.

A szombati napon a délelőtti, valamint kora délutáni órákban még egyértelműen a napsütésé a főszerep, ennek ellenére mindössze -1 fokon tetőznek a hőmérsékletek a hétvége első napján, élénk északnyugati légmozgás jellemzi majd térségünket.

A késő délutáni órákhoz közeledve először Csongrád, majd Békés megye térségében is erős felhősödés kezdődik, az esti órákban az északnyugati légmozgás délibe módosul, és kissé megélénkül.

A felhősödést követően szombat este csapadékzóna is érkezik, kisebb havazás várható Békés, Csongrád megye térségében, az élénkülő déli légmozgás már melegedő folyamatot indít el, hideg-meleg légrétegek keverednek, így kisebb körzetekben sajnos ónos eső is előfordulhat.

Így a szombat éjszaka közlekedési szempontból ismét veszélyesnek ígérkezik, az élénk légmozgás miatt kisebb hófúvások is kialakulhatnak Békés, és Csongrád megye térségében.

A csapadékzóna vasárnap reggel már távozik, és a hét utolsó napján már a napsütésé a főszerep, ennek ellenére mindössze 1 fok várható a délutáni órákban, így még a hóréteg intenzívebb olvadásától nem kell tartanunk a vasárnap folyamán.

A melegedő folyamat tovább folytatódik, vasárnap este ismét érezhetően megerősödik a déli légmozgás, és újabb csapadékzóna érinti majd Békés, Csongrád megye térségét, de akkor már vegyes halmazállapotú csapadék várható, egyre inkább havas esővel, majd esővel számolhatunk.

A melegedő folyamat hétfőn éri el csúcspontját, akkor a délutáni órákban akár 6 fokot is mérhetünk.

Keddtől újabb lehűlés kezdődik Békés, Csongrád megye térségében, és újabb havazásnak is van esélye.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.