Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló hetek télies időjárása, és havazásai után kissé fellélegezhetünk, már a vasárnap éjszaka folyamán az erősödő déli légáramlásnak köszönhetően melegedő folyamat kezdődött Békés, és Csongrád megye térségében, lássuk a folytatást!

A vasárnap esti órákban még -2 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek térségünkben, hétfőn reggel pedig már a melegedés hatására +2 fokot mutattak a hőmérők, így jelentős felmelegedésről beszélhetünk, ami intenzívebb hóolvadáshoz vezet, folyóinkon jégzajlás, kisebb áradások indulhatnak meg.

A hétfő délutáni órákban már kisebb csapadékzóna éri el először Csongrád, majd Békés megye térségét, Csongrád megyében 4-6 mm, Békés megyében 2-4 mm csapadék várható eső formájában, így a napsütés nem tart sokáig, 7 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek.

A hirtelen felmelegedés sajnos igen komoly panaszokat idézhet elő azoknál, akik ízületi bántalmakban, és/vagy szív-és érrendszeri panaszokkal küzdenek.

A havazásoktól egy időre ugyan elbúcsúzunk, azonban az éjszakai fagyoktól még nem, és az előttünk álló napokban főleg az éjszakai órákban alakulhatnak ki veszélyes útviszonyok, a felmelegedés, valamint az idő közben mérséklődő légmozgás kedvez a reggeli sűrű ködmezők kialakulásának, ami faggyal is társul majd, óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

Az előttünk álló napokban jelentős csapadék nem várható Békés, Csongrád megye térségében, azonban a felmelegedés már kedden megtorpan, megszűnik a déli légmozgás utánpótlása.

Kedden már északnyugati, majd mérsékelt északkeleti légmozgás határozza meg időjárásunkat, kedden 3,  és szerdán pedig már csak 2 fok várható, a délutáni órákban, szerda hajnalban pedig erősebb éjszakai fagy is várható, tehát a télnek még még nincsen vége, ne tegyük messzire a hólapátot.

A hétvégén újabb csapadékzóna érkezhet Békés, Csongrád megye térségébe, újabb lehűléssel, a várható csapadék halmazállapota igen kétséges még, erről a későbbiekben írok.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.