Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk rendkívül szeszélyes kedvében van, ami nem igazán kedvez sem a kertészkedőknek, sem a mezőgazdaságnak, Békés, és Csongrád megyében is újabb jelentős fordulat várható, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk?

A mögöttünk álló szerdai napon mérsékelt felmelegedésben lehetett részünk, szikrázó napsütéssel, és a napi maximum értékek 14 fokon tetőztek, bár a kissé élénk északi légmozgás miatt is hőérzetünk 10 fok körül alakult, vasárnaphoz képest közel 10 fokos lehűlésről beszélhetünk.

A légmozgás a szerda éjszakai órákban tovább mérséklődik, szinte leáll, az égbolt tovább tisztul, s ennek következtében csütörtök hajnalra már bizony fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye térségében, -1 fokot mutatnak majd a hőmérők, az északi légmozgás kissé élénk lesz.

Csütörtökön már anticiklon helyeződik térségünk fölé, így napsütésben gazdag, s jelentős széltől mentes időjárásban lehet része Békés, és Csongrád megye lakóinak, 15 fokon tetőznek a napi maximum értékek, lassú, de határozott felmelegedés kezdődik.

Pénteken további enyhe légtömegek is érkeznek, csapadéktól, jelentősebb légmozgástól a pénteki napon sem kell tartanunk.

Az anticiklon jelenlétének köszönhetően a hétvége hamisítatlan tavaszias időjárást ígér Békés, Csongrád megye térségében, szombaton már akár 20 fokot is mérhetünk, ami már-már az áprilist idézi, napsütés, és szélmentes időjárás vár ránk az előttünk álló hétvégén.

Örömünk azért korai, hétfőn este egy hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, így a jövő hét elsős napjaiban a tél visszavág, visszatérnek az éjszakai fagyok is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.