Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Minden jel arra mutat, hogy a tél végleg megadta magát, ugyan még szombat hajnalra Békés, s Csongrád megye szerte is fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek de mostantól a tavaszé a főszerep, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Kijelenthetjük, hogy igazi, kirándulásra, kertészkedésre, gazdálkodásra alkalmas hétvége áll előttünk, az éjszakai fagyoktól végre búcsút veszünk, egy anticiklonnak köszönhetően napsütésben gazdag, s jelentős légmozgástól, valamint csapadéktól mentes időjárás vár ránk.

Szombaton akár már 20 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében, s a hét utolsó napján vasárnap a 22 fokot is “megcsíphetjük”, a légmozgás végig északkeleti, és mérsékelt marad.

Sajnos azért nem örülhetünk felhőtlenül, méghozzá szó szerint, hétfőn már egy hidegfront súrolja Békés, s Csongrád megye térségét, így a hétfői napon már sok felhőátvonulásra, s sajnos jelentős szélerősödésre számíthatunk, azonban jelentős csapadék a hétfői napon sem várható, mint ahogyan lehűlés sem.

Kedden az eddigi stabil északkeleti légmozgást déli váltja, és egy ciklon közelíti meg Békés, és Csongrád megye térségét, szerdán pedig már-már viharossá fokozódó széllel jelentős csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe.

Így kijelenthetjük, hogy a tavasz ugyan megérkezett, de azért lesznek még “mellékhatásai”, s bizony ezzel számolni kell a jövő héten.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.