Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Minden jel arra mutat, hogy a szerdai, valamint csütörtöki nap még hideg, télies időjárást tartogat Békés, és Csongrád megye lakói számára, de péntektől jelentős változás várható időjárásunkban, lássuk is, hogy mire számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló kedd éjszaka közlekedési szempontból igen veszélyesnek bizonyult, Békés, és Csongrád megye szerte kissé fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek, sűrű ködmezők képződtek, a reggeli órákban -2 fokot mutattak a hőmérők.

Békés, és Csongrád megye szerte felhős az égbolt, és egész napunk erről szól majd, szerdán a napsütést nélkülöznünk kell, és dél felől kisebb, jelentéktelen csapadékgócok érkeznek, amik inkább Békés megyét érintik majd, vegyes halmazállapotú csapadék várható, és az is csak átmeneti jelleggel.

A légmozgás a nap folyamán végig mérsékelt marad, 3 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

Szerdán, az éjszakai órákban a szélcsendes időjárásnak, és az erős párolgásnak köszönhetően ismét igen veszélyes út, és közlekedési viszonyok alakulnak ki, a csütörtök hajnali órákra ismét kissé fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, és a szerda éjszakai órákban Békés, Csongrád megye tájain sűrű ködmezők képződnek.

Csütörtökön a nappali órákban már 5 fokon tetőznek a hőmérsékletek, az addigi északi légmozgást már délkeleti váltja, így megkezdődik az erős felmelegedés.

A felmelegedés ellenére mégsem jelenthetjük ki, hogy kellemes hétvége vár ránk, sajnos már a pénteki napon jelentősen megélénkül, szombatra pedig kifejezetten megerősödik a délkeleti légmozgás, és akár egy-egy viharos széllökés is befuthat a hétvége első napján, csapadékzóna is érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe.

Összegezve dinamikus felmelegedés előtt állunk, azonban ennek ellenére az előttünk álló hétvége sajnos igen kellemetlen időjárást tartogat Békés, és Csongrád megye lakói számára.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.