Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A szép időjárás sem tarthat örökké, tény, hogy a mögöttünk álló napokban már kora nyárias időjárásban lehetett része Békés, s Csongrád megye lakóinak, azonban sajnos nem tart örömünk sokáig, lássuk, hogy mi várható a folytatásban.

Bizony az elmúlt 3 napban 20 fok felett tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, ami azért március végén ritka, ha az elmúlt éveket vesszük alapul, ilyenkor még bőven fűteni szoktunk.

Az idei tél csapadékban igen szegény volt, hó ugyan esett, de sajnos jelenleg több mint 100 mm csapadék hiányzik a a földekből, ami a mezőgazdaságban óriási kárt okoz, ritka aszályos hónapokon vagyunk túl.

Az előttünk álló napokban, szerdán, és csütörtökön még csapadéktól nem kell ugyan tartanunk Békés, és Csongrád megye térségében, azonban a zavartalan napsütésnek búcsút mondhatunk, s ennek az okozója egy, a Földközi-tenger középső medencéjében képződő mediterrán ciklon, mely elindult térségünk felé.

A ciklon előterében délnyugat felől már szerdától egyre gyakoribb felhőátvonulásokkal is számolhatunk, a Dunántúlon például zivatarok képződésére is jó esély lesz.

Békés, és Csongrád megye térségében szerdán, és csütörtökön is élénken szeles időjárásra készülhetünk, az élénk szél jelentősen rontja majd hőérzetünket, de csapadéktól még nem kell tartanunk, felhősödések azonban előfordulnak majd.

A ciklon a jelenlegi számítások szerint a péntek délutáni órákat követően éri el Békés, s Csongrád megye tájait, és a csapadékzóna ekkor érkezik, így a hét utolsó munkanapjának délutánján már a felhőké lesz a főszerep, és bizony egy-egy zivatar sem kizárt.

Az előttünk álló hétvége már nem a szép időjárásról szól majd, a hőmérsékletek is visszaesnek, óvatosan a hétvégi program megtervezésével, legyen szó munkáról, s vagy szórakozásról, mert ezúttal időjárásunk könnyen meglepetést kellemetlen okozhat.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.