Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló hétfő éjszaka folyamán már Békés, és Csongrád megye szerte jelentősen mérséklődött a délkeleti légmozgás, iránya délkeletiből északnyugatiba módosult, és így a felmelegedés is megtorpant, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban?

Kijelenhetjük, hogy a hideg téli napoknak néhány napig bizonyosan búcsút inthetünk, bár a melegedő folyamat először még csak a magasban megy végbe, a talajmenti rétegekben csak csütörtöktől érezhetjük majd hatását, a keddi, valamint szerdai nap még hideg időjárást ígér Békés, és Csongrád megye szerte.

Kedd hajnalban -2 fok, és foltokban sűrű ködmezők fogadták a korán útnak indulókat, sok volt a kisebb útlefagyás, reméljük mindenki megúszta baleset nélkül.

A keddi napon az északnyugati, majd a délutáni óráktól a mérsékelt északkeleti légmozgás hátráltatja a felmelegedést, és így a keddi napon mindössze 3 fokon tetőznek a napi maximum értékek, keddi napunk a szűrt napsütésről fog szólni, sok lesz a felhőátvonulás, említésre méltó csapadék nem várható.

A kedd késő esti órákhoz közeledve Békés, és Csongrád megye szerte ismét kissé fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, és némileg tisztul az égbolt, tovább mérséklődik a légmozgás is, eme két tényező pedig kiválóan kedvez a sűrű ködmezők képződésének, így ismét veszélyes éjszaka elé nézünk.

Szerdán és csütörtök még hasonlóan hideg időjárásra, visszafogott melegedésre készülhetünk, azonban a pénteki naptól jelentősen megerősödik a délkeleti, majd déli légmozgás, tavasziasan enyhe légtömegek áramlanak Békés, Csongrád megye térségébe, pénteken 7, szombaton már akár 10 fokot is mérhetünk.

Sajnos a melegedés mellett jelentősebb csapadék is érkezik a hétvégén egy ciklon formájában, és jelentős mennyiségű csapadékkal, szombattól pedig kifejezetten erős széltevékenységgel számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, akár egy-egy viharos széllökés is befuthat a hétvége folyamán.

A jövő hét már újabb, erősebb lehűlést ígér, a télnek még bőven van ideje, ereje, ezzel célszerű számolni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.