Friss időjárásjelentés

Hosszútávú előrejelzés Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az előttünk álló napok Békés, és Csongrád megye szerte igen kemény időjárást ígérnek, a tél ezúttal nem spórol majd a mínuszokkal, hétfőn reggel -9 fokra ébredhettünk, és ez még nem a jéghegy csúcsa, lássuk a folytatást!

A hétfő éjszakai órákban részben a tisztuló égboltnak, és részben pedig a mérséklődő légmozgásnak is köszönhetően kiváló körülmények adódtak sűrű ködmezők kialakulásához, Békés, és Csongrád megye szerte köd jellemzi a tájakat, a járdák, és utak síkosak, csúszósak, nagyon óvatosan a közlekedéssel!

Az előttünk álló keddi valamint szerdai napon már azért világító égitestünk, a Nap is megmutatja magát, azonban ereje nem igazán lesz, a délutáni órákban bőven fagypont alatt tetőznek majd a napi maximum hőmérsékletek, így a mai napon kénytelenek vagyunk beérni -2 fokkal.

Jelentős légmozgás, csapadék nem várható Békés, Csongrád megye térségében, de felhőátvonulásokkal számolnunk kell.

A szerda hajnali órákban akár -10 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek, de még így is örülhetünk, mert például az Északi-középhegység térségében akár -15 fok is előfordulhat majd a szerda hajnali órákban.

Az erősen fagyos, január közepét meghazudtoló időjárás a pénteki napig lesz hatással Békés, Csongrád megye térségére, az addigi északnyugati, északi légmozgást déli váltja, enyhébb légtömegek áramlanak térségünkbe, így sajnos a karácsonyi napok melegedő időjárást tartogatnak.

Pénteken kisebb csapadékzóna érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe, hideg és meleg légrétegek keverednek, a stabil déli légmozgás a melegedés felé billenti majd a mérleg nyelvét, és a kezdeti kisebb havazást havas eső, majd kisebb eső váltja, a mögöttünk álló hétvégén lehullott hó olvadásnak indul.

Az ünnepek egyenlőre nem kecsegtetnek újabb, szilárd halmazállapotú csapadékkal, a napokban Békés, Csongrád megye térségében lehullott 16-22 cm hórétegből maradhat kisebb mennyiség az ünnepekre, és így részben fehér lesz a Karácsony, azonban jelentősebb, újabb havazás addig bizonyosan nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.