Hírek

Húsz új autóbusz áll forgalomba a Dél-Dunántúlon

- Hirdetés

Legutóbb frissítveHúsz új autóbuszt állít forgalomba a napokban a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. a térségben – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Húsz új autóbusz áll forgalomba a Dél-Dunántúlon 2
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A Credo Econell 12 típusú, alacsony belépésű autóbuszokat a zrt. a Volán Buszpark Kft.-től bérli, a húsz jármű közül tíz Tolna, hét Baranya, három pedig Somogy megyében áll forgalomba. A járművek elosztása a közlemény szerint a forgalmi igények és az autóbuszok megyénkénti átlagéletkorának figyelembevételével történt.

Közölték: a bérelt buszok, amelyeket a Volán Buszpark Kft. a Kravtex-Kühne-vállalatcsoporttól szerzett be, EURO 6-os besorolású, 210 kW teljesítményű motorral, robotizált sebességváltóval rendelkező, könnyűszerkezetű járművek, amelyekkel átlagosan mintegy 20 százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el a jelenleg futó típusokhoz képest.

Kitértek arra is, hogy a Credo Econell 12 típusú autóbusz a gyártó alacsony belépésű típuscsaládjának 12 méter hosszú változata, amelyben 50 utasülést helyeztek el, az autóbusz összesen 81 utas szállítására alkalmas. Valamennyi busz utastere klimatizált. A járművek az utastájékoztató és -kiszolgáló rendszer beépítése után állnak forgalomba.

Az új járművek bérlésével és a régiek selejtezésével a társaság autóbuszainak átlagéletkora 12,3 évre csökken.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 4 alkalommal tekintették meg.)Csatlakozzon a beszélgetéshez