Mezőgazdaság

Hűvös, helyenként napos, helyenként zivataros a munkahét közepe

- Hirdetés

Legutóbb frissítveAktuális

2018. május 16., szerda • 07:30 Hűvös, helyenként napos, helyenként zivataros a munkahét közepe

A Tiszántúlon heves viharokra figyelmeztet az OMSZ, bár a közleményben azért az is szerepel, hogy a csapadék mennyiség előrejelzése a szokásosnál bizonytalanabb. A Dunántúlon a napsütésé lehet a főszerep. Miközben a legmagasabb hőmérséklet alig haladja meg a 20 fokot.

Egy észak felé haladó csapadékzónából a nap első felében a Tiszántúlon várható jelentős vagy nagy mennyiségű eső. Területi átlagban 15-30 mm, de egy-egy intenzívebb góchoz kötődve akár 40 mm-t meghaladó napi összegre is van esély.

A kiterjedt csapadékzónában az intenzívebb gócokat villámtevékenység is kísérheti, emellett főként a délutáni, esti órákban helyenként már máshol is kialakulhat (várhatóan nem heves) zivatar.

Zivatarhoz átmenetileg erős vagy viharos széllökés (50-70 km/h), jelentős csapadék (ált. 10-25, kis eséllyel > 30 mm) és kisméretű jég (< 2 cm) társulhat.

Az OMSZ közleményéhez hozzáteszi, hogy az előrejelezett csapadékmennyiség az átlagosnál nagyobb bizonytalansággal terhelt.

Hűvös, helyenként napos, helyenként zivataros a munkahét közepe 2

És hogy alakul a mai nap a viharfelhőkön túl?

A Dunántúlon a változó felhőzet mellett több órás napsütés várható, másutt eleinte borult égre számíthatunk, csak délután csökken a felhőzet.

Délután a Dunántúlon a gomolyfelhőkből is kialakulhat néhol zápor, esetleg zivatar.

A délnyugati szél megélénkül, keleten meg is erősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat.

A csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez