Mezőgazdaság

Hűvös vasárnap köszönt ránk

- Hirdetés
0 SharesElőrejelzések

2018. július 08., vasárnap • 06:30 Hűvös vasárnap köszönt ránk

-- Hirdetés

A Dunántúl gyengén felhős és csapadékmentes is, de a záporok és zivatarok nem tántorítanak. A mérsékelt szél is inkább hűvösebb nyarat idéz.

A Dunántúlon sok napsütésre van kilátás, legfeljebb az Alpokalján alakul ki néhány futó zápor. A Dunától keletre ugyanakkor a több órás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre és szórványosan záporokra, zivatarokra számíthatunk. Az északias szél nagy területen élénk, néhol erős lesz, de viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

2

Az éjszaka első felében egy-egy zivatar előfordulhat az Alföldön, akár lokálisan jelentősebb (~15-20 mm) mennyiségű csapadék kíséretében.

Vasárnap a késő délelőtti óráktól az esti órákig elsősorban a Dunától keletre fordulhatnak elszórt zivatarok, szélerősödés (50-65 km/h ), egy-egy helyen (nagyobb eséllyel a Dél-Alföldön) lokálisan jelentősebb mennyiségű (15-25 mm) csapadék kíséretében

3

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez