Mezőgazdaság

Hűvösebb idővel kezdődik a hét

- Hirdetés

Legutóbb frissítveElőrejelzések

2018. május 13., vasárnap • 12:53 Hűvösebb idővel kezdődik a hét

Ma egy magassági hidegcsepp közelíti meg a Kárpát-medencét kelet felől, amelynek hatására kissé hűvösebb, változó nedvességtartalmú légtömegek érik el térségünket.

Május 14, hétfő

Keleten, északkeleten is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de arrafelé elsősorban fátyolfelhőzet valószínű, záporeső legfeljebb néhol fordulhat elő. Ugyanakkor a már reggel is erősen felhős Dunántúlon tovább vastagszik a felhőzet, délen és nyugaton több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. Az északkeleti, keleti szelet nagy területen élénk, néhol erős lökések kísérik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északkeleten 9, 10, délnyugaton 14, 15 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 20 és 24 fok között, a csapadékos délnyugati tájakon 18 fok körül várható.

Hűvösebb idővel kezdődik a hét 2forrás: OMSZ

Május 15, Kedd

Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd átmenetileg felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Május 16, Szerda

Közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A délnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Hűvösebb idővel kezdődik a hét 3

A jövő hét időjárása – forrás: OMSZ

Május 17, Csütörtök

A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, több helyen valószínű zápor, néhol zivatar. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Május 18, Péntek

A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, , néhol zápor kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Május 19, Szombat

Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd főként az ország északnyugati felén megnövekszik a felhőzet. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél néhol megerősödhet, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez