-Hirdetés-

Idén a húsvét hozza el az igaz tavaszt Békés, és Csongrád megyébe? Részletek!

Bizony, lassan már mindenki azt gondolta, hogy idén már nem is lesz tavasz, esetleg hogy rögtön a nyárba csöppenünk.Minden jel arra mutat, hogy a tavasz már a kertek alatt jár, lássuk a folytatást!

A húsvét hétfő már ugyan napsütésben gazdagabb napot tartogat, a tisztuló égboltnak köszönhetően kissé erős volt az éjszakai lehűlés, Békés, és Csongrád megye szerte +4, +5 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek.

Kissé élénk az északnyugati légmozgás, így hőérzetünk fagypont körül mozog, érdekes húsvét az biztos!

Akik locsolkodni indulnak, mindenképpen ajánlott valami melegebb öltözet, a déli órákhoz közeledve ismét érezhetően megélénkül, már-már megerősödik az északnyugati légmozgás, és bár +13 fokon tetőznek a napi maximumok, az erősödő szélnek köszönhetően hőérzetünk mindössze +8 fok körül mozog majd.

A hétfő esti órákban megszűnik az északnyugati szél utánpótlása, helyét déli szél váltja, így keddtől dinamikus felmelegedés indul meg, a hét második napján már +20 fok közelében tetőznek a napi maximum értékek.

A szerda hasonlóan enyhe, de szeles időjárást tartogat, csütörtökön érkezhet Békés, valamint Csongrád megye térségébe egy hidegfront, azonban a mostanihoz hasonló lehűléssel már nem kell számolnunk.

Minden jel arra mutat, hogy ezúttal már az igaz tavasz érkezik, némi széllel fűszerezve.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 278