Mezőgazdaság

Idén is keresik az Országház Borát

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. február 22., csütörtök • 10:59 Idén is keresik az Országház Borát

-- Hirdetés

Az Országgyűlés elnöke borkiválasztást hirdet „Az Országház Bora 2018” cím elnyerésére. A bormustra célja, hogy hazánk kiemelten jó minőséget biztosító italai képviseljék reprezentációs alkalmakkor a magyar Országgyűlést.

Magyarország nemzeti és nemzetközi arculatának fontos pillére az évszázadok óta jó hírű magyar borral való képzettársítás – olvasható az Országgyűlés honlapján.

Az Országház Bora borkiválasztáson a megfelelő minőségi kritériumok keretei között minden olyan borászat indulhat, amely a magyar bortermelés tradícióit tartja szem előtt, illetve a történelmi magyar borvidékeken működik.

A kiválasztáson részt vehetnek a bortermelők mindazon palackozott minőségi borai és palackozott különleges minőségű borai, melyek a magyarországi előírásoknak megfelelnek, és Magyarországon kereskedelmi forgalomba kerültek.

2017-ben az első, hagyományteremtő borversenyre 147 palack érkezett be, 81 pincészettől. 13 történelmi magyar borvidék képviseltette magát a kiválasztáson, és egy nevezés érkezett Arad-hegyaljáról.

Idén a meghirdetett fajtabor és házasítás kategóriák a következők:

  • olaszrizling (száraz),
  • furmint és furmint alapú házasítás (száraz),
  • egyéb fehérbor (száraz) – hárslevelű, juhfark, kéknyelű, ezerjó fajtákból,
  • kékfrankos (száraz),
  • bikavér (száraz),
  • cabernet franc (száraz),
  • kadarka (száraz),
  • tokaji aszú.

A nyolc meghirdetett kategória győztesei jogosultak viselni „Az Országház Bora 2018” címet, amely megnevezés az évszám megjelölésével tovább használható. A győztes borászatnak jogában áll a győztes tételt saját címke alatt forgalmazni „Az Országház Bora 2018” logóval ellátva.

A nevezés a kitöltött nevezési lap elektronikus megküldésével, és a nevezési díj átutalásával érvényes. A nevezési lapot 2018. március 18-ig kell megküldeni. A minták beküldésére 2018. március 27-28-29-én 9:00-től 15:00 óráig van lehetőség.

A pályázás részletes feltételei, a borkiválasztás szabályzata és a nevezési lap ITT érhetők el.

agrotrend.hu / parlament.hu

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>