Friss időjárásjelentés

Időjárásunk bekeményít Békés, és Csongrád megye térségében!

- Hirdetés

Időjárásunk a kellemetlen hétvége után sem nyugszik s a az éjszaka folyamán Békés, és Csongrád megye térségében megerősödött s majd viharossá fokozódott a légmozgás, lássuk, milyen időjárás várható most az előttünk álló napokban, az biztos, hogy kemény lesz.

A vasárnap éjféli órákat követően megérkeztek Békés, Csongrád megye tájaira az első viharosabb, s igen erős 60 km/h-t meghaladó széllökések is, azt orosházi magaslati mérőpontunk jegyezte is, és főleg Békés megyében fokozódott viharossá a légmozgás.

A felhők is megérkeztek, egy frontrendszernek köszönhetően, már a nappali órákban is számítanunk kell csapadékhullással, így mondhatnám, hogy az esernyő jó szolgálatot tehet, de erős szél mellett egyszerűen nincs értelme.

A hétfői napon a viharos széllökésekkel kísért déli légmozgásnak köszönhetően tovább folytatódik még a felmelegedés, a hét első napján közel 20 fokot mérhetünk, az éjszaka is enyhe volt és 12 fokot mutattak a hőmérők Békés, Csongrád megye szerte a reggeli órákban.

A Dunántúlra már a reggeli órákban megérkezett a front csapadékzónája, de mi sem ússzuk szárazon, és a délutáni órákban már Békés, és Csongrád megye területén is jelentősebb, 5 m-t meghaladó eső várható, így minden jel arra utal, hogy vége az aszályos időszaknak.

Kedden 22 fokkal tetőzik a felmelegedés, hétfőn éjszaka tisztul az égbolt, és így kissé erősödik az éjszakai lehűlés is, kedden 7 fokig süllyednek a hőmérsékletek a reggeli órákra, némileg mérséklődik a légmozgás de azért igen élénk tartományokban mozog majd.

Kedden délután a frontrendszer újabb jelentősebb csapadékzónája éri el Békés és Csongrád megye tájait, így a kedd délutáni órákban ismét jelentősebb eső érkezhet majd szerdára a front elhagyja térségünket, s lassú, fokozatos lehűlés kezdődik, szerdán a keddi 22 fokhoz képest már csak 15 fok várható, s egyenlőre az éjszakai fagyoktól nem kell tartanunk, de fokozódik a ködhajlam, erre nem árt ügyelni.

További jelentősebb csapadék csütörtöktől már nem várható, de napsütésben gazdag időjárás sem Békés és Csongrád megye térségében, s a hét második felében is sok lesz a felhőátvonulás, és kisebb záporokkal még csütörtökön is “találkozhatunk”.

Összegezve igen mozgalmas, és kellemetlen napok állnak előttünk, erős széllel, csapadékkal, lehűléssel.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.