Mezőgazdaság

Időszakosan havazásra készülhetünk az ország jelentős részén

- Hirdetés Hirdessen Ön is az idojosdas.hu weboldalon! Kapcsolat
0 SharesAktuális

2018. február 13., kedd • 07:07Időszakosan havazásra készülhetünk az ország jelentős részén

Gyenge vagy helyenként közepes intenzitású havazásra lehet számítani, gyengébb csapadék intenzitás esetén havas eső, eső valószínű. Megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északkeleti szél, emiatt ott néhol hófúvás sem kizárt.

Túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé várható csapadék. A Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -2 és +2 fok közé hűl le a levegő, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű.

Délelőttig síkvidéken általában lepel-2 cm vizes megmaradó hó elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínűbb. Délelőttől a Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet. A napközben 0 fok feletti hőmérsékletek miatt, síkvidéken hógyarapodás kisebb területen valószínű.

A Dunántúl egyes részein, estétől az Északi-középhegység térségében lepel-5 cm megmaradó hó hullhat. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 10 cm feletti hó is hullhat kedd éjfélig.

Vas megyében és Veszprém megye nyugati részein esetleg gyengébb hóátfúvás sem kizárt az időnként megerősödő (45-60 km/h) északnyugati szél hatására.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként csütörtökön nagyobb területen is felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Szerdán még több helyen lehet vegyes halmazállapotú (eső, havas eső, hó) csapadék, ezt követően számottevő mennyiség nem várható.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

Share
Tweet
+1
0 Shares
WordPress Security