-Hirdetés-

Igen durva időjárás tör rá Békés, és Csongrád megyére! Részletek!

A mögöttünk álló éjszaka folyamán jelentősen megélénkült az északkeleti légmozgás Békés, és Csongrád megye szerte, készüljünk fel, nagyon kemény napok jönnek, lássuk mi várható!

Jelenleg -2, -4 fok között szóródnak a hőmérsékletek térségünkben, igen élénk, már-már erős északkeleti szél munkálkodik, ezzel megkezdődött a sarkvidéki eredetű levegő beáramlása a Kárpát-medence térségébe.

Az időjárás nem viccel, most keményen odacsap, sokan a tavaszt várták, de jövő hét szerdán hajnalban akár -15 fok alá is süllyedhetnek a hőmérsékletek, és ez még nem minden.

A szombati napunkat még inkább a napsütés jellemzi majd, a reggeli felhőzetet felszaggatja az erős szél, azonban a napsütés ellenére szombaton délután is mindössze fagypont körül alakulnak a hőmérsékletek, az erős szélnek köszönhetően hőérzetünk azonban csak -3 fok körül mozog majd.

Vasárnap hajnalban már -6 fok alatti értékeket mérhetünk Békés, és Csongrád megye szerte, erős felhősödés kezdődik dél, délnyugat felől, egy mediterrán ciklon közelíti meg térségünket.

A hét utolsó napján is egész napos faggyal számolhatunk, és erős északkeleti széltevékenységgel.

Hétfőn a déli órákhoz közeledve megérkezik a mediterrán ciklon csapadékzónája térségünkbe, és Békés, valamint Csongrád megye szerte jelentős, 8-10 cm friss hó várható, ami jó darabig meg is marad, mert komolyabb felmelegedéssel az előttünk álló 5-6 napban nem számolhatunk, igen kemény napok jönnek!

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

330 Shares