Friss időjárásjelentés

Igen kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A kellemes szombati nap után újabb jelentős változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában, s sajnos rossz értelemben, bizony vasárnap már megkezdődik a nagy változás, lássuk milyen időjárással is számolhatunk térségünkben.

Szombaton még főleg a délelőtti órákban szélcsendes időjárásban lehetett részünk, Békés, és Csongrád megye szerte 17-18 fok körül tetőztek a hőmérsékletek, és sok napsütés jellemezte tájainkat, előfordultak ugyan felhőátvonulások, azonban említésre méltó csapadék sehol nem hullott.

Egy erős hidegfront közeleg már Békés, és Csongrád megye térsége felé, ami ugyan csak vasárnap éjszaka érkezik, azonban a közeledése már a hét utolsó napjára is rányomja bélyegét.

A szombat éjszakai órákban már jelentősen megerősödik a délnyugati légmozgás, s a reggeli órákra 5 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, azonban a vasárnap reggel már igen erős légmozgás miatt hőérzetünk  1-2 fok körül alakul majd.

A hétvége második napja minden szempontból kellemetlen, erősen szeles, s borongós időjárást tartogat Békés, Csongrád megye lakói számára akár egy-egy 50 km/h-t meghaladó széllökéssel is találkozhatunk ami bizony nem lesz kellemes, és a vasárnap esti órákhoz közeledve az esőzóna is megérkezik.

Az erős délnyugati légáramlás miatt az erős hőmérsékletcsökkenés még nem lesz komolyan érzékelhető, de a hidegfront érkezésekor, vasárnap éjszaka a délnyugati légmozgást már északnyugati váltja, így pedig a szombati, vasárnapi 16-18 fokból hétfőre csak 10 fok marad, jelentős lehűlésről beszélhetünk.

Még hétfőn is marad az erősen szeles, kellemetlen, borongós időjárás, a felhőzet csökkenésre csak hétfő estétől van kilátás, meg is lesz az eredménye, sajnos rossz értelemben, keddtől átmenetileg visszatérnek az éjszakai fagyok Békés, és Csongrád megye térségébe, óvatosan a kerti, és mezőgazdasági munkákkal.

Sajnos az érkező hidegfront nem kecsegtet komoly csapadékmennyiséggel, Békés, s Csongrád megyében területi átlagban 2-4 mm esővel számolhatunk

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.