Friss időjárásjelentés

Igen veszélyes időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A veszélyes szó kezd beleépülni mindennapjainkba, hol köd, hol ónos szitálás s hol pedig kisebb havazás tapasztalható Békés, s Csongrád megye térségében, az szerda éjszaka során Békés, csongrád megye több pontján is a sűrű köd melett kisebb havazás is tapasztalható volt, például Orosháza térségében s de azért bizonyosan sok más településen is hasonló időjárási jelenségeket figyelhettek meg a korán ébredők.

Főleg kanyarokban, s erődősávok mentés jelentős útlefagyyások tapasztalhatóak, de sajnos településeken belül is jellemező az útlefagyás, amit sok helyen vékony hóréteg takar, ez igaz a járdákra is.

A csütörtöki napon is marad a hidegpárna légköri jelenség térségünk felettt, a köd, s így a fagy jellemező lesz a mai napon is, ónos szitálás nappal is előfordulhat, így óvatosan azutakon, a hőmérsékletek is csak fagtypont körül tetőznek, szóval nem életbiztosítás, óvatosan az utakon.

Pénteken már egy hidegfront közelíti meg térségünket, a ködmezők ritkulnak, de nem szűnnek meg, és a szombat esti órákban a front el is éri Békés, Csongrád megye térségét, eleinte vegyes halmazállapotú lesz a csapadék halmazállapota, azonban a vasárnap hajnali órákban már havazás várható 2-4 cm.

A front távozását követően is a felhőké a főszerep, valamint a sűrű ködmezőké, és az éjszakai fagyok sem enyhülnek a csütörtök reggeli órákban is -5 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye tájain. Tartósabb napsütés az előttünk álló 3-4 napban továbbra sem várható, minden jel arra utal, hogy  végre megérkezik az igazi tél Békés és Csongrád megye tájaira, aminek itt is az ideje s  hiszen már január közepén járunk, de komolyabb havazás még nem volt térségünkben, amire már rég volt példa.

A kutya nem ette meg a telet, igaz a december elég gyenge volt, de azonban a márrcius annál keményebb lehet, és bizony kellemetlen meglepetéseket tartogathat.

Az előrejelzés oszthtó az oldalon található facebook jelre kattintva.