Friss időjárásjelentés

Igen veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés
0 Shares

Békés, és Csongrád megye időjárását továbbra is egy igen masszív anticiklon alakítja, s ez igen veszélyes út, s közlekedési viszonyokat teremt, napról-napra egyre még inkább fokozódik a ködhajlam, lássuk is a folytatást.

Sajnos továbbra a ködtől elvonatkoztatva rég nem látott aszály sújtja térségünket, s így nem is csodálkozhatunk s hogy a boltokban, piacokon, és tápboltokban egekbe szöktek az árak, és sajnos további jelentős drágulásokra számíthatunk.

Érdekes, hogy még mielőtt 2018-ban be nem telepítették hazánkba is a jégkármérséklő rendszert, nem voltak ilyen súlyos, hónapokig tartó aszályok s minden évben volt kellő mennyiségű csapadék, így az árak is csak mérsékelten emelkedtek.

S az külön érdekesség, hogy kifejezetten az ország éléskamráját Békés megyét sújtják a legkeményebb aszályok, hazánk termésének 80 százalékát itt termelnék meg de sajnos ehhez csapadék is szükségeltetne, ami bizony rendszeresen elmarad, pont itt Békésben ezért országszerte jelentősen drágulnak az élelmiszerek.

Az előttünk álló napokban csütörtökig ez a masszív anticiklon alakítja időjárásunkat és a sokszor délelőttönként is megmaradó ködmezőkhöz gyenge fagy is társul, ezért igen veszélyes napok állnak előttünk, nagyon óvatosan a közlekedéssel, és a vadveszély sem elhanyagolandó ebben az időszakban.

Ügyeljünk a réteges öltözködésre, a megfelelő vitaminpótlásra, nappalonként is csak 9 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken egy hidegfront érkezése látszik körvonalazódni, és további lehűlésre, s sajnos igen jelentős szélerősödésre számíthatunk a pénteki napon és ismét kevés csapadékkal kell számolnunk, így csak a hideg időjárás fokozódik tovább, marad az aszály, hétvégén pedig már csak 6 fok körüli maximumokkal számolhatunk, éjszakánként pedig fagyni fog, és egy hét múlva már igen télies időjárás várható, azonban a hó még várat magára de nincs kizárva, hogy az idei évben még november végéig leesik az első hó.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó.

0 Shares