Hírek

Így szabadulj meg gyorsan a szúnyogoktól!

- Hirdetés
0 Shares

Az idei év igen aszályos, mégis a korábban elkezdett szúnyoggyérítés ellenére rendkívül sok a szúnyog, és ez bizony igen kellemetlen lehet, éppen csak lenyugszik a Nap, s valóságos szúnyoginvázió tapasztalható, ezért íme néhány kiváló praktika, amivel megszabadulhatunk a szúnyogoktól.

Ha van virágos kertünk, akkor érdemes ott néhány citromfüvet nevelni.

De ha nincs kertünk, akkor az ablakba egy kis cserépben is megfelelő lehet az alkalmazása. Ez a növény illatával elriasztja a szúnyogokat, ezért ideális és természetes szúnyogriasztó.

Kakassarkantyú:

A kámfor illatú kakassarkantyú másik neve szúnyogriasztó növény. Az elnevezés természetesen nem véletlen, mivel az ablakpárkányon tartva távol tartja a szúnyogokat. A növény nyár közepétől ősz elejéig virágzik, így ideális megoldás a szúnyogszezon végére.

Citrom:

A szúnyogok semmit sem szeretnek, ami citromos. Ezért ideális és természetes megoldás lehet, ha citromos illóolajat cseppentünk és párologtatunk a szobában. Létezik olyan muskátli is, aminek citromos illatú a levele, ez is jó megoldás lehet a szúnyogok ellen.

Illóolajok:

Ha a párologtatóba cseppentünk néhány csepp citromos eukaliptusz olajat, az is kitűnő védekezés lehet a szúnyogok ellen. Ezen túl távol tartja a molylepkéket, és más rovarokat is, nem utolsó sorban pedig nagyon kellemes illatot áraszt a szobában.

Ecet:

Az ecet illatát sem szeretik a szúnyogok, ezért egy kis tálkába érdemes egy keveset önteni és azt kitenni az ablakba. Az erős szag miatt inkább akkor csináljuk, amikor egy ideig nem tartózkodunk a szobában. Az ecet hígítva ráadásul a szúnyogcsípést is enyhíti.

Érdemes ezeket a természetes technikákat kipróbálni, így búcsút inthetünk a szúnyogoknak, így a nyár is sokkal kellemesebb lehet.

Ha hasznosnak találta a tippeket, a cikk osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares