Hírek

Így változnak az üzemanyagárak szerdától!

- Hirdetés

Rég nem látott üzemanyagár csökkenés után további árváltozásokat hoz a szerda. Az múlt heti változást nézve a Pünkösdi hétvége óta az olaj ára 3%-ot csökkent, ami  érzékeltette hatását az itthoni kutakon. A forint árfolyama viszont gyengült a dollárral szemben.

Már közel 288 forintot kell adnunk egy dollárért, ami egy hét alatt 2%-os gyengülést jelent. A következő időszakban már sok minden befolyásolhatja az olaj árának mozgását, június végi OPEC ülés, Kína s USA közti kereskedelmi konfliktus alakulása.

Nem áll meg az üzemanyagárak zuhanása szerdától sem, további a benzin esetében jelentős csökkenéssel számolhatunk, így megéri várni szerdáig, sokat spórolhatunk, s nyár idején pláne, amikor sokan nyaralni mennek, akinek pedig munkájához nélkülözhetetlen az autó használata pláne jól jár.

Nem áll meg az üzemanyagárak csökkenése, s a benzin bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb szerdától, a gázolaj pedig bruttó 2 forinttal literenként. Ez azt jelenti, hogy a benzin átlagára 377 forint lesz a hét közepén, a gázolajat pedig 386 forintos átlagáron tankolhatjuk a hazai töltőállomásokon.

Egyes kutaknál komolyan eltérések mutatkozhatnak az árváltozások esetében, érdemes megfontolni, hol tankolunk.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.