Érdekességek

Íme a legjobb tippek a mezei poloskák ellen!

- Hirdetés

Támadnak a poloskák! Igen, ismét megjelentek ezek a zöld, és barna rémek, akik túl hangosak, és nagyok ahhoz, hogy elnézőek legyünk velük szemben. Most szeretnénk néhány kiváló tippet adni, hogy sikeresen védekezhessen ellenük!

Fokhagyma oldat:

Tegyél fél liter vízbe 4 teáskanál szárított foghagymaport, vagy reszelj bele 2 fej fokhagymát. Keverd el jól az oldatot. Az elkészített oldattal kend be az ablakpárkányokat, az ablak körüli falrészeket, és minden olyan területet, ahol gyakran látsz poloskát. A fokhagyma szaga távol tartja őket.

Mentaolaj:

Tegyél fél liter vízbe 10 csepp mentaolajat, vagy 2 teáskanál őrölt mentalevelet. Az elkészült keverékkel kend be az ablakpárkányokat, és a poloskák által kedvelt helyeket. A fokhagymához hasonlóan a menta illata is elűzi a poloskákat.

Nedves törülköző az erkélyre:

Ha éjszakára kiteszel egy nedves törölközőt az erkélyre, reggelre egy csomó poloska összegyűlik rajta. Legjobb, ha a törülköző függőlegesen lóg, arra szívesebben másznak. A poloskás törölközőt poloskákkal együtt dugd egy vödör szappanos vízbe, és elpusztulnak.

Csapda műanyag palackból:

Olcsó és nagyon hatékony megoldás. Vágd le egy üres műanyag palack felső harmadát sniccerrel. Az alsó részt tekerd körbe fekete szigetelőszalaggal, majd tegyél az aljába egy kis LED világítót. Tedd rá fejjel lefelé fordítva a palack tetejét – kész is a csapda.

Éjszakára be tudod kapcsolni a lámpát, ha beledugsz egy ceruzát. A poloskák belemásznak, mert a fényre mennek, de kijönni már nem tudnak belőle.

Mosószeres csapda:

Egyszerű és halálos csapda. Félig tölts tele egy alumínium tálcát mosószeres vízzel, majd világítsd meg egy olvasólámpával. A poloskák beleszállnak, és megdöglenek.

Hasznosnak találtad a cikket? Osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.