Érdekességek

Íme, néhány óriási tévedés a tejjel kapcsolatban!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Már az kicsit érdekes dolog, hogy nagyanyáink, és nagyapáink még valóban igazi frissen fejt tejet ittak, forralás nélkül, most pedig tejporral dúsított vackokat sóznak ránk, azonban sok eddig nem ismert dologra is fény derült!

A tejnek igen jó a marketingje. A kalcium szóról egyből egy nagy pohár fehér italra asszociálunk. Pedig vannak olyan közismert élelmiszerek, amiben sokkal több kalcium van, mint egy pohár tejben. Lehet, hogy érdemes lenne ezen növények termesztőinek vagy az érintett érdekvédelmi szervezeteknek változtatni a marketingtevékenységükön. Talán a mostaninál jóval nagyobb keresletet generálnának., hiszen a fő kalciumforrás az ő kertjükben található.

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a tej élet, erő, egészség és az elsődleges kalciumforrás. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy sok más egészséges étel több kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej? Egy deci tej 120 mg kalciumot tartalmaz. Nézzük, mely élelmiszerek tudják megverni!

Már a gomba is túltesz a tejen, hiszen 100 gramm körülbelül 200 mg kalciumot tartalmaz a rost és a fehérje mellett. A sötét leveles zöldségek, mint a spenót, a mustárlevél és a karalábé szintén nagyon jó kalciumforrások.

A mandula nemcsak az agyat, a memóriát erősíti, hanem nagyon szuper kalciumforrás is. 10 dkg mandula 252 mg kalciumot tartalmaz, emellett rostban és E-vitaminban is gazdag. A földimogyoró megközelítőleg hasonlóan magas kalciummal büszkélkedhet.

Hasonlóan jó eredményeket tud felmutatni a szárított füge is, ami sok kalciumot – fél csészében körülbelül 320 mg van – és rengeteg antioxidánst is tartalmaz.

Ám a  nyertes mégis a mák, hiszen 100 gramm 1400 mg kalciumot tartalmaz! 

A fentiek fényében, érdemes lehet átgondolni az említett növények marketingjét és kampányt építeni a erre a kevésbé ismert tényre. Hátha, nagyobb lesz rájuk a kereslet.

Forrás: www.magro.hu

A cikk megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Csatlakozzon a beszélgetéshez