Friss időjárásjelentés

Intenzív havazás érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A tél ezúttal nem tréfál, az elmúlt években megszokhattuk, hogy a december általában Békés, Csongrád megye szerte havazás nélkül telik el, és az erősebb fagyok is elmaradnak, ez a december más lesz, lássuk a folytatást!

A mögöttünk álló pénteki nap első felében még részünk lehetett néhány órás szűrt napsütésben, majd a délutáni órákban már elérte Békés, és Csongrád megyét a mediterrán ciklon felhőzete, fagypont körül tetőztek a napi maximum értékek, de az élénk északkeleti szélnek köszönhetően hőérzetünk -2 fok körül alakult.

Az előttünk álló napokban hamisítatlan téli időjárásban lehet részünk, 20 óra után Békés, és Csongrád megye térségét eléri a mediterrán ciklon csapadékzónája, ami igen nagy kiterjedésű, kezdetben kisebb, az éjféli órákhoz közeledve már intenzív havazással számolhatunk.

A szombat hajnali, kora reggeli órákra akár 6-8 cm friss hóréteg alakulhat ki Békés, és Csongrád megye tájain, az északkeleti légmozgás kissé élénk marad, hordhatja a havat.

Mindent összevetve a szombat reggeli órákban veszélyes útviszonyokkal számoljunk, az utak síkosak, és csúszósak lesznek, a mellékutak szinte garantálható, hogy járhatatlanná válnak.

A ciklon alaposan beágyazódik Békés, és Csongrád megye térségébe, így a havazás a szombati napon is tovább folytatódik, a vasárnap reggeli órákig akár 15-20 cm hótakaró kialakulása sem elképzelhetetlen.

A tél támadása itt nem áll meg, a kiadós havazást követően keményen fagyos éjszakák várhatóak Békés, és Csongrád megye térségében, kedd hajnalban akár -6 fok köré is süllyedhetnek a hőmérsékletek.

Az előttünk álló napokban említésre méltó felmelegedés nem várható, a jövő héten tovább folytatódik a hamisítatlan, zord, téli időjárás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.