-Hirdetés-

Ismét botlik a tavasz, újabb hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A szerdai napunk igazán szép, tavaszias időjárást hozott, azonban sajnos ismét hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe, pár napig búcsúzunk a szép időjárástól, lássuk, mi várható?

Térségünk felett mérsékelten felhős az égbolt, az esti órákban kisebb, jelentéktelen záporok előfordulhatnak majd, jelentős szélélénküléstől a reggeli órákig nem kell tartanunk, enyhe lesz az éjszaka, csütörtökön a korán ébredők +10 fokot tapasztalhatnak majd Békés, és Csongrád megye szerte.

Csütörtökön a délelőtti órákban átmenetileg megélénkül kissé a délnyugati légmozgás, napsütéses, valamint felhősebb időszakok váltakoznak majd, azonban a délutáni órákig nem kell tartani említésre méltó csapadéktól, vagy légmozgástól, 20 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A hidegfront csütörtökön 18 óra magasságában éri el először Csongrád, majd Békés megyét, és bizony főleg Békés megyében esély van az esőn, záporokon kívül zivatarok kialakulására is, melyek lokálisan, kisebb területeket érinthetnek, tehát nem mindenhol lesz jellemző, azonban ahol zivatarképződés tud végbemenni, ott akár apró szemű jéggel, és a légmozgás hirtelen megerősödésével is számolni lehet, és kell is.

A front péntek hajnalban elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, mögötte sajnos ismét alaposan meghűl a levegő, míg a szerdai napon 23 fokot, addig pénteken már csak 14 fokot mérhetünk, ráadásul a hét utolsó munkanapján jelentősen megélénkül, sőt kissé megerősödik az északnyugati, majd északi légmozgás, így hőérzetünk 10 fok körül alakul a pénteki napon.

Komolyabb felmelegedés vasárnaptól kezdődhet, ami már tartósnak bizonyul majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 235