Hírek

Ismét drágulnak az üzemanyagárak?

- Hirdetés

Ne várjunk a tankolással, mert rossz hírek érkeztek, sajnos ismét megközelítik az üzemanyagárak a 400 Ft lélektani határt, és az Iraki, Iráni helyzet miatt nem biztos, s hogy a mutató megáll ennél az összegnél, sőt, ha nem javul a helyzet drasztikusabb áremelésekkel is számolhatunk a benzinkutakon.

Komoly kilengéseket produkált az olaj ára a héten, reagálva a nemzetközi helyzet eseményeire. Irán és az Egyesült Államok között egyre feszültebb a helyzet, a Brent olaj ára a hét elején már bizony a 70 dolláros árszintet is elérte.

Ennek ellenére a hazai üzemanyagárak az előző héten nem is változtak. Ha a két heti változást nézzük az olaj árát tekintve akkor az most alacsonyabb árszinten áll (65 USD/hordó), mint az év végén még amikor jelentősen emelkedett itthon a benzin és gázolaj ára.

Ha csupán csak ezt a változót néznénk, akkor akár még az árak csökkenésére is számíthatnánk. Viszont a forint gyengült  sajnos a dollárral szemben az elmúlt héten, 1%-ot s újra 300 forint az árfolyam. Ez pedig általában emelést szokott jelenteni, viszont most pontosan az ellenkezője fog történni.

Szerdától csökken a benzin és a gázolaj átlagára is,bruttó 3-3 forinttal literenként. Így a 95-ös benzin ára 393 forintra változik, a gázolaj átlagára pedig 418 forint a hazai töltőállomásokon.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.