Friss időjárásjelentés

Ismét erős hidegfrontok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ismét erős hidegfrontok érkeznek, sajnos rossz hírem van azok számára, akiknek elege van a lassan már 1 hónapja extrémen csapadékos időjárásból, hiszen az elmúlt 1 hónap alatt Békés s Csongrád térségében területi átlagban több mint 200 mm eső hullott, ami 5 havi csapadékmennyiségnek felel meg.

Erre már rég volt példa, de ilyen hűvös nyárra is mert hiszen idén még csak 4 napon értük el a 30 fokot, Békés, és Csongrád megye térségében, pedig már nyár közepén már túl vagyunk, s az év eddigi részében több mint 4 fokkal maradnak el az átlagos hőmérsékletek, az előző évekhez megszokottól képest.

Például Zabar könyékén 2 napja fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek, de Békés, Csongrád megyében is az utóbbi 2 napban 10 fok alá süllyedtek a hőmérsékletek, ami szintén nem mondható megszokottnak, és sok helyen be is kellett gyújtani, szerdán is mindössze 27-28 fokot mérhettünk.

Csütörtökön tetőzik a felmelegedés, így a délutáni órákban akár 29 fokot mérhetünk Békés, és Csongrád tájain, de ez még mindig nagyon elmarad a sokéves átlagtól.

Pénteken már érkezik is egy erős hidegfront, s ami Békés, és Csongrád megyét is érinti majd, sőt, bizony a pénteki hidegfront intenzív felhőszakadásokat hoz majd, akár jégeső is előfordulhat kisebb körzetekbe és a viharos kifutószél esélye sem elhanyagolandó.

Zivatarok, viharok környezetében akár 80 km/ht meghaladó széllökések előfordulnak, amik bizony már fákat dönthetnek ki, villanyvezetékekben tehetnek kárt, veszélyeztethetik a közlekedést is, és a fronthoz erős, 5-7 fokos lehűlés is társul majd Békés, és Csongrád megye térségében.

A folytatást sem kedvez a nyaralóknak, jelentős felmelegedés jelei nem mutatkoznak, az előttünk álló 4 napban továbbra is bőven 30 fok alatti értékek várhatóak Békés, és Csongrád megye térségében, kivétel ez alól természetesen a csütörtöki nap, de ez az év nem fog csúcsokat dönteni hőmérsékleti szempontból annyi már bizonyos.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.