Friss időjárásjelentés

Ismét heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A hétvégét ajándékba kaptuk időjárásunktól, bizony az előttünk álló napokban Békés, s Csongrád megye szerte megnő a heves záporok, s zivatarok képződési esélye, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk majd az előttünk álló napokban.

A vasárnap folyamán igazán kellemes időjárásban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, ami sajnos nem tart sokáig, s 25 fokon tetőztek a hőmérsékletek, az égkép nem mindenütt volt ilyen nyugodt, az Északi-középhegység térségében heves zivatarok vonultak, s Bácsalmás térségében pedig három tubát is lencsevégre kaptak, ami ha földet ér mármint a tölcsér, akkor beszélhetünk tornádóról, nem is voltunk messze tőle ezúttal.

Enyhe lesz a vasárnap éjszaka, Békés, és Csongrád megye szerte 14-15 fokra ébredhetünk, s napsütésben sem lesz hiány a délelőtti órákban, s Afrika felől trópusi eredetű meleg levegő érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, ami dinamikus felmelegedést, de ezzel együtt jelentősen növekvő légköri labilitást idéz elő, ami jelentősen növeli majd a heves záporok, zivatarok képződési esélyét, és a hétfő délutáni órákban már egyre több helyen számíthatunk záporok, és zivatarok megjelenésével, 27 fok várható.

A légmozgás mérsékelt marad, iránya északkeleti lesz, a szél megerősödésétől zivatarok idején kell majd tartanunk, főleg a keddi, és szerda délutáni órákban.

Kedden már egekbe szökik a légköri labilitás, akkor már igen nagy eséllyel alakulnak majd ki igen heves zivatarok, melyeket Békés, és Csongrád megye szerte felhőszakadás, kisebb körzetekben jégeső kísérhet, és a viharos kifutószélnek is igen jó esélye lesz a keddi, és szerdai napon, akkor már 30 fokot mérhetünk, tehát nem a hőmérsékletekkel lesz a baj.

Összegezve dinamikus felmelegedés várható, melynek ára lesz, ugyanis részben ennek hatására hevesebb zivatarok képződésére van kilátás Békés, és Csongrád megye térségében, jellemezően a keddi naptól.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.