Friss időjárásjelentés

Ismét jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk rendkívül szeszélyes arcát mutatja a mediterrán ciklon melegfrontja pénteken a kora reggeli órákban elérte Békés, és Csongrád megye térségét, átlagosan 5-8 mm csapadékot hagyva maga mögött, s azonban ezzel még nincs vége, érkezik péntek éjszaka a következő jelentős csapadékhullám.

A mögöttünk álló 2 hétben kiugróan nagy mennyiségű csapadék hullott Békés, és Csongrád megye tájain voltak olyan körzetek, ahol a 44 mm-t is meghaladta a lehulló csapadék mennyisége.

A pénteki napon 8 fokon tetőztek a napi maximumok, és váltakozó intenzitású esőzést tapasztalhattunk, és az előttünk álló péntek éjszakai órákban újabb, igen jelentős mennyiségű eső érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, szombat délutánig további minimum 10-12 mm csapadékkal számolhatunk.

A csapadékzóna szombat délután elhagyja térségünket, a délkeleti légmozgás északnyugatiba módosul, a szombati napon mindössze 9 fokon tetőznek a napi maximum értékek és így a hétvége első napja nagyon kellemetlen időjárást tartogat Békés, és Csongrád megye lakói számára.

A szombat délutáni órákra elvékonyodik a felhőtakaró, mérséklődik a légmozgás s így veszélyes reggelre ébredhetünk vasárnap, mert fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, kanyarokban, erdősávok mentén útlefagyások keletkezhetnek, óvatosan a közlekedéssel vasárnap, a reggeli órákban.

A hét utolsó napján már a Nap is előbújik, bár sok lesz még a felhőátvonulás, de említésre méltó eső már nem várható Békés, és Csongrád megye tájain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.